Büyükşehir personelinin yüzünü güldürecek zam! İşte yeni zam

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, basın toplantısında en düşük belediye personelinin zamlı maaşı 16 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi personeline 3 bin ile 5 bin TL arasında değişen zam yapıldı. Zam müjdesi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başkan Beyazgül, personele 3 bin, 4 bin ve 5 bin TL oranlarında zam yaptıklarını duyurdu. Son yaşanan zamla birlikte en düşük personel maaşı 16 bin 500 TL oldu.

"En az ücret alan işçilerimizin ücretini 16 bin 500 liraya çıkarttık"

Basın açıklaması yapan Başkan Beyazgül "En az ücret alan işçilerimizin ücretini 16 bin 500 liraya çıkarttık. 2. kademe olarak 14 bin lira alan işçilerimiz bunlara da 4 bin lira zam yaparak bu kademedeki işçilerimizin ücretlerini 18 bine çıkardık. Tabii buradaki 14 17 bin lira arasında 16 bin alanda var 17 bin alan da var 15 bin alanda var. Yine 17 bin alan işçilerimizin de ücretini 3 bin lira daha ekleyerek  bu oranı zamlamış olduk. Tabii çalışanlarımız arasında 20-25 bin alan kişilerimiz de var onların da ücretlerini 3 bin lira zam yaparak böylelikle dengeyi sağlamaya çalıştık" dedi. 

"Zamlarımız devam edecek bu bir ara zamdır"

Daha sonra sözlerine devam eden Başkan Beyazgül zamların devam edeceğinin altını çizerek "Bizim sözleşmemiz 1 Ocak'ta tamamlanmıştı o zaman enflasyon oranında yüzde 60 zam yapmıştık. Yine 2. sözleşmemiz 31 aralık'ta sonra ediyordu ve 31 Aralık'ta bu yaptığımız zamların üzerine yine zam yapacağız. Bu zam ek bir zam bu zamın üstüne sendikalar oturup birlikte karara bağlayacağız" ifadelerine yer verdi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül