Büyükşehir 'salgın dönemi' çalışmalarını tanıttı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Korona virüs dönemi boyunca, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül talimatları doğrultusunda yaptığı ve devam eden çalışmaları basın mensuplarına tanıttı.

Büyükşehir Basın Birimi tarafından organize edilen etkinliğe yerel medyadan yirmiyi aşkın basın çalışanı katıldı. Basın Birimi Daire Başkanı Mahmut Uçmak rehberliğinde üstü açık bir otobüsle şehrin farklı noktalarında yapılan çalışmalar birebir yerinde tanıtıldı.



Tanıtım kapsamımda önce Akçakale yol genişletme çalışmaları, daha sonra Kültür ve Turizm Yolu çalışmamaları yerinde incelendi. Akçakale yolunda alt yapı ve asfaltlama çalışmaları devam ederken, Kültür ve Turizm yolu için kırktan fazla binanın kamulaştırmasının yapıldığı, diğer binalar için ise sürecin devam ettiği bilgisi aktarıldı.



Tanıtım turu kapsamında bir sonraki durak Kızılkoyun bölgesinde bulunan mağaralar ve buruda yapılan çalışmalar oldu. Bölgede bulunan mağaralar için ışıklandırma ve gezi yollarının yapıldığını aktaran Arkeolog Çetin Kaya , mağaralarda bulunan bir çok tarihi eserin müzede sergilendiğini söyledi.





Pandemi dönemi boyunca Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün yoğun çalışmaları  ile yapımı tamamlanan Çevik Kuvvet, GAP Vadisi, Buluntu Hoca Bulvarı ve Karakoyun Köprülü Kavşağı tek tek ziyaret edilerek bitmiş çalışmalar yerinde görüntülendi.



 

Korona virüs dönemi krizin fırsat olarak  değerlendirilip çalışma yaptıklarını aktaran Mahmut Uçmak katılan tüm basın çalışanlarına teşekkür etti.

 

 

urfa belediye büyükşehir pandemi dönemi