Büyükşehir, yıkılma tehlikesi geçiren köprüyü yıktı

TAKİP ET

Geçtiğimiz ay gündeme getirdiğimiz 'Turizm yolundaki köprüden tehlike sesleri' adlı haberimizin ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, yıkılma tehlikesi geçiren köprüyü yıktı. Ekipler, yeni bir köprü yapılana kadar alternatif bir yol açtı.

Bozova ile Suruç’u birbirine bağlayan ve oldukça aktif olarak çalışan yol üzerinde bulunan köprüdeki betonların ve demirlerin çürümesi nedeniyle tehlike sinyalleri vermeye başlamıştı. Geçtiğimiz ay gazetemizde gündeme getirdiğimiz “Turizm yolundaki köprüden tehlike sesleri” adlı haberimizin ardından Büyükşehir belediyesi yetkilileri söz konusu köprüyü inceledikten sonra yıkma kararı aldı.

 

Beton köprü artık yükü kaldıramıyordu

Karaköprü ilçesine bağlı Överler Kırsal Mahallesi girişinde bulunan ve sel sularının geçmesi için yapılan köprünün betonu, çürüyerek araçların yükünü kaldıramaz duruma gelmişti. İçindeki demirlerin dışarı çıktığı ve betonun çürüyerek döküldüğü köprü, sıklıkla kullanılmasının yanı sıra ağır iş makinelerin de geçiş noktasında bulunuyordu. Söz konusu köprüde yapılan incelemelerin ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı çürüyen köprünün yıkılmasına karar verdi.

 

Turizme giden yolda tehlike saçıyordu

Bozova-Suruç ilçeleri arasında bulunan yol, daha önce bu kadar işlek olmazken, Şanlıurfa'nın turizm hedefini büyütmesi, burada Çarmelik Kervansarayın turizme kazandırılması ve önemli turizm merkezlerinin bu yol üzerinde bulunması bu yolu işlek hale getirdi. Köprünün yıkılması çevredeki vatandaşlar tarafından takdir edildi. Yolu sıklıkla kullanan bölge halkı ise yolun dar olması nedeniyle sık sık kazaların meydana geldiğini ifade etti. Büyükşehir yetkililerine çağrıda bulunan vatandaşlar, “Hazır köprü yıkılmışken ve havalarında sıcak olması ile beraber bu dar yolu en az bir metre genişletilmesini istiyoruz” dediler.

 

2019 Göbeklitepe yılı olması ve trafiğin yoğun olması ile beraber Suruç ve Bozova ilçelerini birbirine bağlayan  tek yol olması nedeniyle ve otobana girişi olan yol sıklıkla aktif duruyor. Yolun dar olması nedeniyle çok sık kazalar meydana geliyor. Bölge halkı yolun genişletilmesini istiyor.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

turizm yolundaki köprüden tehlike sesleri büyükşehir belediyesi fen İşleri dairesi başkanlığı bozova haberler yıkılan köprü suruç ve bozova ilçeleri