Çakır, istifasının perde arkasını anlattı

TAKİP ET

Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Nihat Çakır, istifasının perde arkasını aylar sonra anlattı.

''Benim tek derdim sezonun kurtarılması değil, Urfaspor'un gelecek 50 yılını kurtarmaktı. Kimse bizi anlamadı veya anlamak istemedi veya absürt bahanelerle sabote edildik.'' diyen Çakır, şu değerlendirmeyi yaptı:

Ne yapmak istedik? Ne yapmaya çalıştık ve niye yapamadık?
Futbolculara olan borçların tamamının şeffaf bir şekilde yapılandırılması. Yönetici alacakları konusunda gerekli ortam hazırlanmış olup kamuoyu, görsel medya, Belediye Başkanı, Vali bey ve vekillerin huzurunda alacaklı olan yöneticiler gerek temlikte olan alacaklarını, gerekse de diğer yönetici alacaklarını hibe edeceklerini vaat etmeleri, Vali beyin de 'Futbolcu borçlarının halledilmesi halinde yönetici alacaklarını ben hal edeceğim' sözünü vermesi, ortamının oluşturulması.

10 bin yeni delege kaydı ile ayda 63 TL 12 ay taksitlendirip kredi kartı ile üye yapıp kulübe 7,5 milyon TL sıcak para sağlayacaktık. Sürekli dedikodusu yapılan kulüpteki delege tekelleşmesine de bu vesileyle son verilecekti. Spor kamuoyuna çağrı yapıp; 'Eğer Urfalılar olarak sizler bu çağrımıza duyarsız kalıp takımınıza sahip çıkmayacak ve bizlere inanmayıp destek vermeyecekseniz biz de bu çalışma gayretlerimizden vaz geçiyoruz' deyip Zeynel Başkana; 'İstediğin gibi artık Urfaspor yerine borçsuz delege sorunu olmayan Urfaspor FK yapılanmasına gidebilirsin, hatta bu çağrıyı sizinle birlikte de spor kamuoyuna 'Beraber yapabiliriz' diyecektik

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'e, 'Gelin başkanım bir yardımcınızı yanımıza verin, birlikte şeffaf bir şekilde borçları yapılandıralım ve futbolcuların ödemelerini tek kuruş bile bize yönetimimize vermeden ilgili insanların ibanına hesabına sizler atın' dedik.

O gün bu çağrımıza sessiz kalan Beyazgül’ün bu günkü pozisyonunun takdiri spor kamuoyuna bırakıyorum.

Pandemi dolayısıyla düşme kalktı açıklamasına TFF'nin bizi matematiksel ucube bir kararla bilerek isteyerek düşürdüğünü TFF ve yönetiminin verdiği bu kararı tanımadığımı, Urfaspor'un dolayısıyla Urfa’nın linç edildiğini bu kararın bizlere hakaret olduğunu siyasilerimizi, Belediye Başkanlarını, STK’ları spor kamuoyunu TFF’yi kınamaları için çağırdığımda kimseden tek ses tek destek çıkmadığını gördükten sonra ile yaptığım ikili görüşmede istifa edeceğimi söylediğimde Büyükşehir Belediye Başkanının bana nere gidiyorsun hani Urfaspor'u birlikte kurtaracaktık diyeceğine bana hakkına hayırlı olsun deyip teşekkür edip, tabiri caiz bana kibarca istifamı 'Hayırlı olsun'a getirmesi.

Peki bana 6 ay hak mahrumiyeti veren TFF Disiplin Kuruluna benim suçum neydi sadece bizi düşürmenizin haklı bir sebebini izah edin dedim, bazı haklı örnekleri de kendilerine sundum.

Bir ay sonra ne oldu da bizi ligde bıraktınız?

Türk futbolu işte böyle yönetiliyor ve kulüpler bu yapıda cebelleşiyor.

O gün işte ben tüm bu mücadeleleri verirken o isimlerini zikrettiğin muhteremler, O Urfaspor için ölen Taraftar Dernekleri ve Urfaspor üstünden yıllarca nemalanan bazı basın mensupların hangisi bana, dolayısıyla Urfaspor'a sahip çıktı, söyler misiniz?

Benim hangi projem kafalarına yatmadı? Yanımda durup bana destek vermediler veya benim projelerimin hangisi şu an hayata geçirildi?

Niye bunları kimse konuşamıyor ve hala niye ilgili insanlar olarak Urfaspor için bir araya gelemiyoruz?

Vekiller, Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali bey, STK’lar ve spor kamuoyu başta olmak üzere herkesi başkanlığım döneminde, şahsıma ve Urfaspor'a yaptıkları ve yapmadıklarıyla onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

Şimdi ise herkes tabiri caizse 3 maymunu oynuyor.

Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum.

Bekliyorlar, acaba şapkadan ne çıkacak!?

İnanın yoruldum, içimdeki Urfaspor ve insan sevgisini bitirdiler. İçimden hiç bir şey yapmak gelmiyor, bu yorumu dahi on kere yazdım sildim. Her halde Urfaspor ile ilgili son yorumum ve son yazım olur.

Rabbim kalpleri en iyi bilendir

İnşallah Urfasporumuz güzel günlere gider. Kim vesile olursa onlardan Allah razı olsun.

Urfalının, garip-gurabanın tek sosyal aktivitesi olan Şanlı
takımımızın yaşaması dileği ile selam sevgiyle kalın.''