Çalışma plansız; sonuç mağduriyet!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da birçok çalışmanın plansız bir şekilde yapılması olumsuz sonuçlara neden oluyor. DSİ'nin Şanlıurfa'da ovalara plansız su bırakması da olumsuz sonuçlara neden oldu.

Şanlıurfa'da birçok çalışmanın olumsuz sonuçlar getirmesinin en önemli nedeni, çalışmaların plansız bir şekilde yürütülmesi oluyor. Birçok çalışmada yapılanların ne gibi sonuçlar getireceğinin düşünülmemesi, çoğu zaman maddi zarara neden oluyor.

Plansız şekilde suyun bırakılması, çiftçileri zarara uğrattı

Şanlıurfa'da havaların sıcak olması ve pamuk ekiminin başlamasıyla DSİ,  barajdan ovalara sulama için suyu bıraktı. Ancak DSİ tarafından su bırakılmadan önce hatların kontrol edilmemesi, kırılan boruların onarılmaması, Suruç ilçesine bağlı birçok mahallede taşma olayını meydana getirdi. Bu nedenle birçok çiftçinin tarım arazisi sular altında kaldı.







Çiftçiler tarlasını ekemiyor

Pamuk ekme sezonunun başlamasına rağmen Suruç ilçesinde tarım arazilerinin sular altında kalması nedeniyle çiftçiler arazilerini ekemiyor. Çiftçiler, geçen yıl ektikleri pamuğu yağıştan dolayı henüz toplayamazken, bu yıl da su taşmaları nedeniyle tarlasını ekemiyor. Geçen yılın mahsulünü toplayamayan ve mağdur olan çiftçiler, şimdi de boruların patlaması sonucu suyun taşması nedeniyle mağdur oluyor.







Çiftçileri daha önce de uyarılarda bulunmuştu

Kış mevsiminin önceki yıllara oranla daha fazla yağışlı geçmesi, suyun tabanını da yükseltti. Bu nedenle suya doymuş olan tarım arazilerinde taşan sular adeta gölün oluşmasına neden oldu. Söz konusu taşmanın yaşanacağını tahmin eden çiftçiler, tarlalarında kırık boruların bulunduğunu ve buna yönelik su bırakılmadan önce kırık boruların onarılması konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak DSİ tarafından boruların kontrol edilmeden suyun bırakılması, birçok çiftçinin mağdur olmasına neden oldu.





 

Çalışma plansız; sonuç mağduriyet! Şanlıurfada birçok çalışmanın plansız bir şekilde yapılması olumsuz sonuçlara neden oluyor plansız şekilde suyun bırakılması çiftçileri zarara uğrattı dsİ tarafından su bırakılmadan önce hatların kontrol edilmemesi