Camide Ramazan uykusu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, sıcaklıkların artmasıyla iftara kadar açlık ve susuzluk yönünden zorlanan vatandaşlar, çözümü Urfa Nahit taşından yapılmış camilere sığınmakta buldu. Öğle namazını kılmak için camilere giden başta yaşlılar olmak üzere vatandaşlar iftar vaktine kadar klimalı camide uyuyor.

Her yıl Ramazanda olduğu gibi bu yıl da camiler adeta uyuma yeri olarak kullanılıyor. Camiye namaz kılmaya gelen vatandaşların bir kısmı ise gördükleri manzara karşısında “Cami yatakhane yeri değil, ibadet yeridir" diyerek tepki gösteriyor.



Şanlıurfa'da Ramazan ayında oruç tutanlardan bazıları namaz sonrası camilerde uyuyarak sıcakların etkisinden korunmaya çalışıyor. Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte en fazla, oruç tutanlar olumsuz yönde etkileniyor.



Balıklıgöl Platosu'nda ve kentin farklı mahallerinde Urfa taşından yapılmış camilere gidenler, namaz kıldıktan sonra bazı vatandaşlar sütunların dibine, duvar, pencere kenarına, sere serpe uzanarak uyuyor. Cami içerisinde onlarca kişi yüzüstü ve sırtüstü uyurken bazıları da Kuran-ı Kerim okuyup tespih çekiyor.



Bu yıl Ramazan ayında sıcakların etkili olduğunu belirten vatandaşlar, "Sıcaktan etkileniyoruz. Cami serin. Namaz kıldıktan sonra uyku bastırıyor, burada uyuyup kalıyoruz. Caminin dışı çok sıcak olduğu için öğle namazı ile ikindi namazı arasını camide geçiriyoruz" diye konuştular.

Şanlıurfa İl Müftülüğü geçen yıl camide yatılmaması konusunda yaptığı yazılı açıklamada vatandaşları uyarmıştı.

 

urfa nahit taşından yapılmış camiler Şanlıurfa haberler son dakika camide yatanlar