Canpolat: Üreten bir şehir olacağız

TAKİP ET

Şanlıurfa Tanıtım günlerinde gazetemize konuşan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Şanlıurfa'mızın tarihini kültürünü değerli miras ürünlerini tanıtmak adına bugün Ankara'da yerimizi aldık. Şanlıurfa misafirperver bir kenttir. Şanlıurfa olarak inşallah geleceğe damga vuracağız. Üreten bir şehir olacağız' dedi.

4 Gün boyunca devam edecek olan Şanlıurfa tanıtım günlerine gastronomiden, turizme her konun konuşulacağı tanıtım günlerinin ilk gününde renkli görüntüler yaşandı.

Şanlıurfa’ya kazandırdıklarını anlatan başkan Canpolat Şanlıurfalılar olarak daha çok başarıya imza atacaklarının altını çizdi.

“URFA TURİZM İÇİN BİR POTANSİYELDİR”

Şanlıurfa’yı tanıtmak adına 2023’te daha yeni başarılara imza atacaklarının altını çizen Mehmet Canpolat: “Şanlıurfa'mızın tarihini kültürünü değerli miras ürünlerini tanıtmak adına bugün Ankara'da yerimizi aldık. Yöresel el ürünlerimizle, gastronomimizle Şanlıurfa'yı anlatmak ve tanıtmak üzere bizler için Ankara'ya gelip misafir olan değerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bir yandan müziğimizle bir yandan gastronomimizle bir yandan da yöresel kıyafet ve işlemelerimizle Haliliye Belediyesi olarak biz de yerimizi aldık. Gastronomimizle iyi bir merkezi Urfa’mıza kazandırdık. Bacasız fabrikalar kuruyoruz Urfa için, Urfa gerçekten turizm için turizm için bir potansiyeldir potansiyeli önce devletimiz valiliğimiz önderliğinde kurum ve kuruluşlar olarak bunu yönetmek zorundayız.” dedi.

“ŞANLIURFA OLARAK GELECEĞE DAMGA VURACAĞIZ”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Başkan Canpolat: “Turizm açısından beklentilerimiz çok yüksek olacaktır. Haliliye Belediyesi olarak turizm açısından otel işletmeciliğinde kendilerine kolaylık sağlamak adına biz karar almıştık.  Genel merkezimizde yapılan bir toplantıda turizme yönelik olarak hep birlikte tüm belediyeler olarak önemli bir adım atalım dedik. Şanlıurfa misafirperver bir kenttir. Mozaik halinde tüm milletlerin bir arada yaşadığı, kardeşçe yaşadığı, kardeşlik ruhunun hakim olduğu bir coğrafyadan kuzey Mezopotamya'dan bahsediyoruz.  Şanlıurfa olarak inşallah geleceğe damga vuracağız. Üreten bir şehir olacağız.” İfadelerini kullandı.

Abduselam Yavuz / Urfa Değişim

Şanlıurfa Tanıtım günleri Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat