Çarşı esnafı hizmet bekliyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en kalabalık yerlerin başında gelen Dergah Çarşısı'nda vatandaşlar, kentte faaliyet gösteren tüm siyasilere ve belediyelere sitem etti. Çarşıda temizlik yapılmadığını kaydeden esnaflar, eski tip tavan vantilatörlerinin işe yaramadığını belirttiler. Serinlemek için başlarına su döktüklerini ifade ettiler.

Dergah Çarşısı esnafları Şanlıurfa’nın kalbi olan Balıklıgöl’de bulunan Dergah Çarşısında, yapılmayan hizmetlerden dolayı yabancıların artık eskisi kadar ilgi duymadığını söyledi.

Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama yeri ayarlamadan önce uğradığı Balıklıgöl çarsısı el işlemeli fincanları, renk renk yazmaları, eski tarihimizden kalma sevgiliye işlemeli aynaları ile gelenlerin içlerini ferahlatsa da Urfa’nın sıcağında alışveriş yaptırmaya zorluyor.

Dergah Çarşısında bulunan eski yapım vantilatörlerin işe yaramadığını aktaran esnaflar, Tüm yetkililere sorunlarını ilettiğini fakat hiçbir sonuca varamadıklarını kaydetti.

“KİMSE GELİP SORUNUMUZU DİNLEMEDİ”

Şanlıurfa için çalışan hiçbir yetkili tarafından sorunlarının dinlenilmediğini söyleyen Şahin Aydın: “Devletimizin her konuda elinin uzun olduğunu biliyoruz. Bu konuda devletin bizi ziyaret etmesi gerekiyor, gelip sorunlarımızı yerinde dinlemesi gerekiyor. Bugüne kadar ne bir belediye başkanı, ne bir vali nede bir milletvekili bizim sorunlarımızı dinleyip derdimizi çözdü.  Hep birlikte Urfa için neler yapabiliriz bunun arayışında olmamız gerekiyor” dedi.

“KOMŞU İLLERİMİZ ŞAHLANIRKEN BİZ YERİMİZDE KALDIK”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Aydın: “Yakın illerimizden olan Mardin bugün turizm de patlama yaparken Şanlıurfa neden dipleri yaşıyor.  Biz turistlerle hep iç içeyiz turistlerin ne gibi şikayetleri var en çok bizler biliriz. Bulunduğumuz çarşıda ne bir klima ne bir temizlik çalışması var. Bu şekilde turistler gelmeyince bizler de çok zorlanıyoruz. Ben eskiden 600-700 lira günlük satış yapıyordum. Bugün ise 200-300 lira bile zor satış yapabiliyorum.  Bizim Urfa’yı kalkındırmamız lazım Urfa için neler yapabiliriz hepimizin taşın altına elini sokması gerekiyor. Devletin özellikle buraya el atmasını istiyoruz. Bizim derdimize çözüm bulsunlar.” ifadelerini kullandı.

“HAVASIZLIKTAN VATANDAŞ ALIŞVERİŞ YAPAMIYOR”

Serinlemek için farklı yollara başvurduklarını söyleyen Mehmet Konacak: “Bizim çarşı esnafı olarak bu yaz ayında en büyük sorunlarımızdan biri olarak çarşımızda bir klimamız bile yok, bu sıcaklarda kimse alışveriş bile yapmak istemiyor.  Bizler burada hep kafamıza su dökerek dolanıyoruz” şeklinde konuştu.

“DESTEK OLMAYACAKLARSA BİZDEN NEDEN EMLAK VERGİSİ ALINIYOR”

Belediyeler tarafında hiçbir imkanın kendilerine verilmediğini ifade eden Dergah Çarşısı  esnafı Konacak:  “Burada ne bir güvenlik var ne bir belediyenin temizlik çalışanı, buranın her türlü ihtiyacını esnaflar olarak kendi aramızda para toparlayıp  sorunumuzu gidermeye çalışıyoruz.  Bize bu tür konularda destek olmayacaklarsa bizden neden emlak vergisi alınıyor” diyerek sitem etti.

“TEMİZLİĞİMİZİ ESNAFLAR OLARAK BİZ YAPIYORUZ”

Dergah çarşısında yabancı turistlerin temizlik yapılmaması nedeniyle gelmediğini iddia eden Mustafa İlhan: “Herhangi bir belediyeden tek bir kişi dahi gelip sorunlarımızı dinlememiştir.  Buranın temizliğini bizler kendi çabamızla yapıyoruz.  Gelen turistlerin çoğu bundan da şikayetçi, Urfa’nın  en kalabalık yerlerinin başında gelen Balıklıgöl’de temizliğin olmaması vatandaşı getirmez aksine gelen ziyaretçiyi  uzaklaştırır.  Tüm belediyelere başvurduk sorunumuzu gidersinler diye ama kimse bizi dinlemedi” dedi.

Dergah Çarşısı Şanlıurfa Çarşı esnafı