Cavsak ve Karakoyun Deresinde yeni gelişme!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da geçtiğimiz mart ayında meydana gelen sel felaketinde Cavsak ve Karakoyun derelerinin taşmasıyla 18 vatandaş hayatını kaybetti. Taşkın dereler için beklenen ihale nihayet yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde 18 vatandaş hayatını kaybetti. Özellikle Cavsak Deresinin taşması sonucu Abide Kavşağının suyla dolması sonucu çok sayıda vatandaş boğularak yaşamını yitirdi. Aynı şekilde Karakoyun Deresinin taşması ile çok sayıda ev ve işyeri sel altında kalmıştı.

Şanlıurfa’da 15 Mart’ta yaşanan doğal felakette alınmayan önlemler nedeniyle çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken milyonlarca zarar da meydana geldi. Sel felaketi üzerinden aylar geçtikten sonra Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından nihayet ihale yapıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak, sosyal medya hesabında Cavsak ve Karakoyun dereleri için ihalenin yapıldığını duyurdu. Cavsak Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım için ihale bedeli 704.315.000 TL iken Karakoyun Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı ise 892.047.000 TL olduğunu ifade etti.

Dusak ayrıca ihale için çalışmaların 1 Ocak 2024 tarihinde start verileceğini duyurdu.

TAŞKIN DERELER İÇİN İMZALAR ATILDI

İşte Vekil Dusak’ın o paylaşımı:

“Şanlıurfa'da iki önemli taşkın koruma inşaatı projesine dair sözleşmeler imzalanmıştır.

İlkinde, "Şanlıurfa-Merkez Cavsak Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım" adı verilen taşkın koruma inşaatı, 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacaktır. Bu projenin ihale bedeli 704.315.000 TL olarak belirlenmiş olup; 15.050 metre uzunluğunda betonarme duvar, 45 menfez, 10 çelik yaya köprüsü ve 1 taşkın geciktirme amacıyla sel kapanı inşa edilecektir.

İkinci proje, "Şanlıurfa-Merkez Karakoyun Deresi ve Yan Kolları 1. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" adını taşımakta ve aynı başlangıç tarihlerine sahiptir. Bu projenin ihale bedeli 892.047.000 TL'dir. Proje kapsamında; 14.050 metre betonarme duvar, 28 menfez, 20 yaya geçiş köprüsü, 12 rüsubat tutma amaçlı tersip bendi ve 2 sel kapanı yapılması planlanmaktadır.

Şehrimize hayırlı olsun!”

Cavsak ve Karakoyun Deresi Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri