'Cemil Bayık'la kan bağım asla bulunmuyor'

TAKİP ET

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, PKK üyesi Cemil Bayık'ın kardeşi olduğu söylemlerine sert bir dille yanıt verdi. Bayık, "Sadece soyisim benzerliğidir." dedi.

Son günlerde sosyal medyada ortaya atılan iddialarda Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın PKK üyesi Cemil Bayık'ın kardeşi olduğu söylendi. Başkan Bayık ise bu söylemlere sessiz kalmadı, sosyal medyadan yaptığı açıklamada tepki gösterdi.

'Asla kan bağım bulunmuyor'

Sadece soyisim benzerliği olduğunu belirten Başkan Bayık, "Son günlerde sosyal medyada şahsıma yönelik  olarak sadece soy isim benzerliğinden dolayı PKK terör örgütü üyesi Cemil Bayık ile kardeş olduğuma dair yapılan asılsız iddialar ve bu iddiada bulunanları şiddetle kınıyorum. 10 yıldan beri bir Ak Partili Belediye Başkanı olarak devletime ve milletime onurla hizmet etmekteyim ve etmeye devam edeceğim. Kirli söylem ve siyasetleriyle gerek Cumhur İttifakını ve gerek şahsımı hedef alarak yıpratma çabasına giren; ancak gerekli araştırma zahmetine girmeyen siyaset bilmezlerin bilmesi gereken çok şey var. Ben Şanlıurfa Hilvan doğumluyum, kardeşi olduğum iddia edilen PKK terör örgütü üyesi Cemil Bayık ise Elazığlıdır ve soyadı benzerliğinin haricinde en ufak bir kan bağımız asla bulunmamaktadır." dedi.

 

cemil bayıkla kan bağım asla bulunmuyor son günlerde sosyal medyada ortaya atılan iddialar hilvan belediye başkanı aslan ali bayık pkk üyesi cemil bayık