Cevheri 'artırdık' demişti! Acı gerçek ortaya çıktı!

TAKİP ET

Yüzölçümü ve nüfusa oranla en ormanlık iller belli olurken, Şanlıurfa'nın ormanlık alan oranı adeta utandırdı. Şanlıurfa'daki ormanlık alan miktarı tüm illerin gerisinde kaldı.

Şanlıurfa’daki orman varlığını yüzde 18 artırdıklarını iddia eden Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin açıklamasına karşılık, Orman Genel Müdürlüğü kentteki orman ormanlık alan oranını yüzde 1 olarak açıkladı.

Türkiye’deki yüzölçümü ve nüfusa oranla en ormanlık iller belli oldu. Buna göre Şanlıurfa’nın ormanlık alan oranı yüzde 1 olarak açıklandı. Adeta utandıran açıklamanın hemen öncesinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 18 yılda Şanlıurfa’da ormanlık alan miktarını yüzde 80 artırdıklarını iddia etmişti. Cevheri’nin paylaşımının akabinde Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama, gerçekleri bir kez daha ortaya çıkardı.
Adeta kurak bir kente dönüşen ve tarım arazilerinin betonlaşmasının yanı sıra az miktardaki ağaçlar da zaman zaman kesiliyor. Orman Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre, illerin ormanlık alan oranında Şanlıurfa en geri sıralarda yer alıyor.