Cevheri, bağımsız olarak seçime girerse oy kaybeder mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığı için çatı adayı olan Sebahattin Cevheri, bağımsız olarak seçime girmeye çekinirken, Eski Meclis Üyesi Mehmet Cafer de 2009'da bağımsız aday olarak seçime giren Fakıbaba'nın 7 bin oyu nasıl kaybettiğini hatırlattı.

31 Mart Yerel Seçimler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çatı adayı olan Sebahattin Cevheri'nin hangi partiden aday olacağı henüz kesinleşmedi. Bağımsız aday olması ihtimali de olan Cevheri, geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında öncelikli hedefinin bir partiden aday olması olduğunu söyledi. Bağımsız aday olarak seçimlere girmeye sıcak bakmayan Cevheri'nin Saadet Partisi'nden aday olması da kamuoyunun beklentisi dahilinde bulunuyor.

2009 yerel seçimlerde bağımsız aday olarak seçimlere giren Ahmet Eşref Fakıbaba'nın isim benzerliğinden dolayı 7 bin oyunu yanlışlıkla kaybetmesi de Sebahattin Cevheri'nin bağımsız aday olarak seçime girmeye çekinmesinin bir nedeni olarak görülüyor.

Eski belediye meclis üyesi Mehmet Cafer de bağımsız aday olarak seçimlere girmenin açtığı yol ile ilgili 2009 yerel seçimlerini hatırlattı. Konu ile ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan Cafer, "2009 yılında Belediye Seçimlerinde Fakıbaba Saadet Partisi'nden aday olacaktı. Ama YSK'nın engeli vardı. Fakıbaba Bağımsız Aday olmak zorunda kaldı. AKP son anda 2 tane kim oldukları belli olmayan bağımsız aday çıkarttı. Ahmet Akbaba ve Ahmet Eşref Yalçın isimli 2 kişi. Ben ve Habib Arslan Bey ile bu şahısları araştırmaya başladık. Ahmet Eşref Yalçın’nın tanıdıklarını bulduk. Dr. Ali Gerger beyin akrabası imiş. Ali Gerger bey devreye girdi, rica ettik ve bağımsız adaylığını geri çektirdik. Diğer aday Ahmet Akbaba’ya ulaşamadık. Kim olduğunu bulamadık. Yani sarı çizmeli Mehmet Ağa misali. Seçim listesinde yer aldı ve Fakıbaba’ya verilecek 7 bin oyu Ahmet Akbaba aldı yanlışlıkla. Aradan 10 yıl geçmiş ve bugüne kadar Ahmet Akbaba kimdir, nerelidir, gerçekten böyle bir kişi var mı yaşıyor mu bulamadık." dedi.