Cevheri kararını açıkladı: Çatı adayı değilim...

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çatı adayı olan Sebahattin Cevheri, yaptığı basın toplantısında, "Ben çatı adayı değilim, Şanlıurfa'nın adayıyım. Seçimler için ortalığı germeye gerek yok." dedi.

31 Mart Yerel Seçimler için HDP, CHP ve Saadet Partisi'nin desteğini alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çatı adayı olan Sebahattin Cevheri gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sebahattin Cevheri, çatı adayı değil, Şanlıurfa'nın adayı olduğunu vurgulayarak, her kesimden destek beklediğini söyledi.

Hangi partiden aday olacak?

Bağımsız mı yoksa başka partiden mi aday olacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cevheri, bu konunun 90 artı 2'de yani belediye meclis üyeleri ve merkez ilçe çatı adaylarının açıklanmasının ardından belirleneceğinin altını çizdi. 

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sebahattin Cevheri, "31 Mart Yerel Seçimler için hiçbir şekilde aday adayı olmadım ve siyaset ile ilgilenmedim. Özellikle bu mahalli seçimlere ben siyasi olarak bakmıyorum. Ben buna hizmet gözüyle bakıyorum. Size hizmet edebilme adına bir genel müdür olarak mı, bir başkan olarak mı atanacağım fark etmez." dedi. 



'Bu seçimlerde ortamın gerilmesini istemiyorum'

Çatı adayı Sebahattin Cevheri, "Yapmış olduğum görüşmeler neticesinde ben çatı değil, Şanlıurfa’nın 2 milyon küsur insanın Arap kardeşlerimin Kürt kardeşlerimin, Kısas'taki Alevi kardeşlerimin, dışarıdan ilimize gelen Karadeniz’den, Ege'den iç Anadolu’dan kimler şu anda burada yaşıyorsa, bu ilde görev yapıyorsa hepsinin belediye başkan adayı olarak buradayım ve her kesimden oy istiyorum. Kürdü, Türkü ve Arabı ile herkesin oyuna talibim. Tek hedefim Urfa'ya hizmettir. Çatı aday değilim herkesin adayıyım. Ancak bu seçimlerde ortamın gerilmesini istemiyorum. Size hizmet edebilecek, güvendiğiniz inandığınız, belediye başkanına destek olmanızı istiyorum. Ki Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül de pırıl pırıl bir insandır. Şanlıurfa, gerçekten çok farklı bir şehirdir. Ben bu yaşıma kadar Şanlıurfa'da Arap, Kürt veya yerli vatandaşlar arasında hiçbir problem duymadım, görmedim. Onun için bu seçimleri germenin hiçbir anlamı yok." diye konuştu.



'Samimi değil, yürekten söylüyorum'

"Huzur bozmaya değil, beraber daha huzurlu bir Urfa için çalışacağım." diyen Cevheri, "Bunu samimi değil, yürekten söylüyorum. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Eğer yapabileceğime inanılıyorsa Şanlıurfalıların oylarına talibim. Olmasa da hayırlısı olsun diyorum ama şunu istiyorum lütfen ortamı germeyelim." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'nın önemli projelerine de değinen Cevheri, Dergah, Stadyum, Hipodrom, Üniversite, Havalimanı, 500 Yataklı Devlet Hastanesi, 1. ve 2. Organize Sanayi ve en önemlisi Türkiye Cumhuriyetinin kendisinden sonraki en önemli projesi olan GAP gibi projelerin Şanlıurfa için çok önemli olduğunu vurguladı.