Cevheri projeleri sıraladı: "Ak Parti olarak ülkenin çimentosuyuz"

TAKİP ET

Ulaşımdan eğitime, sağlıktan hizmete kadar birçok konu hakkında Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 'AK Parti Türkiye'nin çimentosudur' dedi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifasından sonra partiden başka isimlerin de istifa edeceği gündemi baya meşgul etmişti. Bu konuda fikrini beyan eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri parti değiştirmenin doğru olmadığına vurgu yaptı. 

“KENDİ ADIMA PARTİ DEĞİŞTİRMENİN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Sözlerine şu şekilde devam eden Cevheri: “Sayın Fakıbaba’nın istifa etmesi kendi tercihidir, daha önceden bana gelen bu tarz sorulara aynen şöyle cevap vermiştim; Partimizden birinin istifa etmesi üzerine konuşmamızın etik olmadığını düşünüyorum. Kendi adıma parti değiştirmenin doğru olmadığını ve insanın hangi partiden hangi siyasi çizgiden siyasete başlamışsa o çizgide aynı şekilde devam etmesinin daha doğru olacağını ifade ettim. Ben Ak Parti camiasından kimsenin istifa edeceğini düşünmüyorum. Böyle büyük bir partiden ne bugünkü kuşağın nede yarınki kuşağın istifa edeceğini düşünmüyorum.” dedi.

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Ak Parti’de herkesin bir şeylerin ucundan tuttuğunu ve bu partiyi en ileri seviyeye çıkararak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydetti.

“VEKİLLERİMİZ HALKIN İÇİNDE DOLAŞMIYOR SİTEMLERİNİ BİZLER DE ALIYORUZ”

Urfalı vatandaşların ‘Biz Urfalı Milletvekillerini tanımıyoruz’ çıkışına Cevheri şu şekilde cevap verdi: “Bugün baktığımızda bizler AK Parti olarak %62'nin üzerinde oy almış bir partiyiz. Diğer partilere baktığımızda biz onların çok üstesindeyiz. Örneğin Şanlıurfa'da %70'i sağ kesimse %30'u da muhalif olacaktır. Bu kişiler bize zaten oy vermemişler. Asıl temennimiz bize oy vermeyenlerin oyuna talip olmaktır. Muhalif düşünen kesimler illaki vardır. Biliyoruz tabii ki dar kesimli ailelerden öyle bir takım şikayetleri var vekillerimiz halkın içinde dolaşmıyor diye, bizler elimizden geldiğince halk için mücadele ediyoruz. Kapımız daima halkımıza açıktır dertlerine sorunlarına açıktır. Kendi adıma konuşacak olursam her hafta Şanlıurfa’dayım milletin içindeyim sorun ve sıkıntılarını dinliyorum. Şanlıurfa'da bugün iki buçuk milyonun üzerinde insan var. Elimden geldiğince bütün ilçelerimize gidiyorum merkezde kırsalda her vatandaşımıza dokunuyorum. Mehmet Ali Cevheri'nin tanınması noktasında insanların kafasında en ufak bir sorunun olduğunu düşünmüyorum. Kendi adıma tanınırlık konusunda Şanlıurfa'da bir ivme kazandığımı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ OLARAK ÜLKENİN ÇİMENTOSUYUSUZ”

Türkiye’nin kimseye ihtiyaç duymadan yaşamına devam edebileceğinin altını çizen Cevheri: “Korona virüsün etkileri tüm dünyaya yayıldı. Düşünün bir orman yanıyor biz evimizi tek muhafaza edemeyiz, sadece tedbirlerimizi alabiliriz. Haliyle bu dünyadaki ekonomik kriz bizleri de etkiledi. Cumhurbaşkanımız ve bizler hiçbir aileyi enflasyon karşısında ezdirmemek için canla başla mücadele ediyoruz. Bize AK Parti olarak ülkenin çimentosuyusuz.  Tahıl koridorunu cumhurbaşkanımız açmıştır. 29 Ekim'de Togg arabamızın banttan inişine şahit olduk. Bugün Türkiye özellikle savunma sanayisinde çok ciddi manada bir atak içerisinde, bizim teknolojik olarak bir başka ülkeye bağımlı olma durumumuz söz konusu değildir. Eğer onlar bize F16 uçaklarını vermiyorsan kendi uçaklarımızı üretebilecek beyin ve insani teknik güce sahibiz.” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA’DA 2. ÜNİVERSİTEYİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Şanlıurfa’ya 2.’nci bir üniversite kurmak istediğini söyleyen Cevheri: “Eğitim noktasında özellikle dersliklerde ihtiyaçlarımızın giderilmesi için çalışmalarımızı daha da yükseklere çıkaracağız. Benim bir hayalim bir hedefim var Şanlıurfa'ya bir kültür sarayı kazandırmaktır. Şanlıurfa aynı zamanda kültürün ve sanatın merkezidir. Eğer yapabilirsek ikinci bir üniversitenin temelini atmak isteriz. Bu büyük bir hayalimizdir.” dedi.

“AK PARTİ OLDUĞU MÜDDETÇE PROJELERİ DE DEVAM EDECEKTİR”

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden Cevheri şunları kaydetti: “Hızlı tren projesini başlatan bir milletvekiliyim bunun inşaatını da başlatıp Urfa’dan Mardin üzerinden Kuzey Irak'a gitmek İnşallah o yolculuğu hep birlikte yapacağız. AK Parti olduğu müddetçe projeleri de devam edecektir.” Diyerek müjdeler verdi.

“TEMSİLİYET GÜCÜ YÜKSEK HERKESİ ADAY ADAYI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Ak Parti’nin il başkanları ve belediye başkanlarına gönderdiği mesajda milletvekili olmak isteyenlerin görevlerinden istifa etmesi gerektiğini doğru bulduğunu söyleyen Cevheri: “İnsanlar bir teşkilatta çalışıyorlarsa daha bir üst basamağı olan milletvekilliği noktasında da aday olabilmeleri en doğal haklarıdır. Bunu teşvik ediyoruz. Bu sadece Şanlıurfa'da değil bütün Türkiye'de olacaktır.  Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Temsiliyet gücü yüksek özellikle proje bazlı çalışabilecek arkadaşlarımızın aday adayı olmalarını tavsiye ederim.” dedi.

Kader Topal / Urfa Değişim

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri