Çevik'in görevden uzaklaştırılması protesto edildi

TAKİP ET

Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik'in gözaltına alınarak belediyeye kayyum atamasını protesto eden ve aralarında meclis üyelerinin de bulunduğu 5 HDP'li gözaltına alındı.

Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, düzenlenen operasyonla gözaltına alındıktan sonra ilçe Kaymakamı Kenan Aktaş Belediye Başkan Vekili olarak görevine başladı. Belediye Başkanı Hatice Çevik'in görevden uzaklaştırılması HDP'liler tarafından protesto edildi. Aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve HDP Suruç İlçe Belediyesi Meclis üyelerinin de bulunduğu bir grup, belediye binasına doğru yürüyüş yapmak istedi.

Uyarılara rağmen dağılmayan ve yürüyüşe devam eden grubu, çevik kuvvet polisleri önlerine barikat kurarak durdurdu.







Polis grubu dağıtırken, HDP Milletvekili Sürücü'nün de koşarak polis barikatını aşmaya çalıştığı, başarılı olamayınca da güvenlik güçlerinin elindeki kalkanları ittiği görüldü.

Yaşanan olay sırasında polis ekiplerine mukavemet gösterdiği gerekçesiyle aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

 

Çevikin görevden uzaklaştırılması protesto edildi suruç belediye başkanı hatice Çevik belediyeye kayyum atamasını protesto eden hdp suruç İlçe belediyesi meclis üyeleri