Çevre düzenlemesi bu kez yükümlülerden

TAKİP ET

Cezaevindeki yükümlüler, 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' kapsamında Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda düzenleme çalışmaları yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün öncülüğünde 26-29 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelinde başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' ile Şanlıurfa'daki park ve bahçeler de yükümlüler tarafından düzenleniyor. Bu kapsamda Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlülerince piknik alanları, yeşil alanlar, mesire alanları ve parklarda bakım ve güzelleştirme çalışması gerçekleştirildi.



Parkın bakım, onarım ve temizlik işleri yapıldı

Karaköprü ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda Denetimli Serbestlik yükümlülerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak da katılarak çalışmaları yerinde inceledi. Yükümlüler tarafından parkın bakım, onarım ve temizlik işlemleri yerine getirildi.

 

'Yükümlünün kurallara uyma becerisi, meslek sahibi olmaları hedefleniyor'

Kamuya yararlı bir işte çalışma yükümlülüğü sayesinde toplumsal katılım ile yükümlünün iyileştirilmesinin amaçladığını belirten Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, “Bu kapsamda  yükümlünün kurallara uyma becerisi ve çalışma disiplinini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zaman planlaması, bir meslek edinerek kendi işini kurması veya bir iş edinmesi amaçlanmaktadır. Temiz ve sağlıklı bir çevrenin bütün canlıların yaşayabilmesi için temel bir koşul olduğunu unutmamalıyız. Vatandaşlık görevlerimizden biri olan paylaştığımız yaşam alanlarının, doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması, çevre temizliğinin sağlanması ve doğanın korunması sayesinde gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmamız mümkün olabilir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu toprakları bizler de gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmanın gayreti içerisinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.  

 

Çevre düzenlemesi bu kez yükümlülerden parkın bakım onarım ve temizlik işleri yapıldı cezaevindeki yükümlüler denetimli serbestlik temiz Çevre projesi kapsamında