Ceylan avı davalık oluyor

TAKİP ET

Ceylan avının önünü açan av ihalesi için, Şanlıurfa Barosu hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. Baro Başkanı Abdullah Öncel, konu ile ilgili dava açacaklarını ve ihalenin iptalini isteyeceklerini söyledi.

Ceylan avının önünü açan av ihalesi için Şanlıurfa Barosu hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu. Dava ile ihalenin iptali istenecek. Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel konu ile ilgili dava açacaklarını söyledi.

 

Şanlıurfa'da bir ilçenin sembolü olan ceylanların av turizmi ile katledilmesini önlemek için harekete geçildi. Bir süredir sürekli olarak haberleştirdiğimiz av turizmi ile ilgili haberler sonuçta meyvesini vermeye başladı.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) Merkez Av Komisyonu (MAK) kararları kapsamında, Türkiye genelinde 2020-2021 Av Turizmi Uygulama Talimatı ile avlanmasına izin verilen türler, kotalar, ücretler ve avlanma şekilleri belirlendi. Şanlıurfa'da ise ceylanlar için 14 kota belirlenirken, muhammen bedel fiyatı ise 21 bin 500 TL olarak açıklandı. Nesli usulsüz avlanma ve satış nedeniyle azalan ceylanların av turizmine dahil edilmesi büyük tepki topladı.

 

Geyiklerin avlanmasını önlemek için yürüttüğü hukuki mücadelesini kazanan Avukat Suna Soydaş Fırat emsal oldu ve Şanlıurfa Barosu da ceylan katliamını mahkeme kararıyla önlemek için harekete geçti. Baro, ihalenin iptali için dava açacaklarını duyurarak "Söz konusu ihalenin iptali için dava açılacak olup baromuz olayı yakından takip etmektedir." açıklamasında bulundu.