Ceylanpınar'da Kemal Sunal'ın filmini andıran görüntüler!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sokakların çöpten geçilmemesi tepkilere neden oldu.

Şanlıurfa’da sürekli usulsüzlük ve yolsuzluklar ile gündeme gelen muhalefete günden güne prim kazandıran Ceylanpınar Belediyesi bu sefer sokaklarda toplanmayan çöpler ile gündeme geldi.Ceylanpınar İlçesinin Altınköy Mahallesinde yeteri kadar çöp konteynırı olmadığı için vatandaşlar çöplerini sağa sola savuruyor.

Ceylanpınar’da ortaya çıkan görüntüler 1979 yapımı Türk filmi, Osman Seden’in yönetmenliğini üstlendiği Kemal Sunal, Semra Türel Reha Yurdakul rol aldığı Bekçiler Kralı’nı andırdı.1979’da çekilen filmde Zeytinburnu Mahallesinde yeteri kadar çöp konteynırı ve çöp arabası olmadığı için mahalle sakinleri çöplerini mahallenin her yerine döküyordu.

1979 yılında çekilen filmin benzeri bu sefer Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesinde yaşandı.İddiya göre Ceylanpınar’ın Altınköy Mahallesinde yeteri kadar çöp konteynırı olmadığı için mahalleli çöplerini boş bulduğu yerlere koyuyor. İlçede ortaya çıkan bu görüntü halk tarafından  tepkilere neden olurken CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ceylanpınar Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi.

Tanal , Ceylanpınar ilçesinde yaşanılan bu duruma şu şekilde tepki gösterdi. ”Şanlıurfa’da AKP'li belediyeler, asli ve sürekli görevleri arasındaki çöp toplama işini dahi beceremiyor! Ceylanpınar Belediyesi, Altınköy Mahallesi'nin yeterli sayıdaki çöp konteynırı talebini neden karşılamıyorsunuz? Çöpler mahallenin her tarafına dağılıyor.”

Tanal Urfa Belediye Ceylanpınar