Ceylanpınar'ın sağlık sorunu meclise taşındı

TAKİP ET

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki uzman doktor eksikliğini ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşanan sağlık sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) dile getirildi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Ceylanpınar Devlet Hastanesinde vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çektiğini iddia ederek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

Yeneroğlu, konuyla ilgili önergesinde şunları dile getirdi:
“ Son dönemde Türkiye'nin pek çok yerinden hastanelerdeki doktor eksikliğine dair şikâyetler gerek basına yansımakta gerekse doğrudan bizlere şikâyet olarak iletilmektedir. Son olarak nüfusu 90 binin üstünde olan ve sığınmacılarla birlikte kaç kişinin yaşadığı tam olarak bilinmeyen Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesinde bulunan 150 yataklı Şanlıurfa-Ceylanpınar devlet hastanesinde yalnızca 1 adet Kadın Doğum doktoru olduğu ve bunun yanında Üroloji, Göğüs Hastalıkları, Cildiye, Kulak Burun Boğaz ve Psikiyatri gibi bölümlerde hiç uzman doktor bulunmadığı ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmakta ciddi güçlükler çektiklerine dair şikâyetleri tarafımıza ulaşmaktadır.

Bu bağlamda;
1- Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet hastanesinde hangi bölümlerde kaç adet uzman ve pratisyen doktor vardır?
2- Şanlıurfa Ceylanpınar Devlet hastanesindeki uzman doktor eksiğini gidermeye dair bir çalışmanız var mıdır?
3- Doktor eksikliği sebebiyle verilemeyen sağlık hizmetlerini vatandaşa ulaştırmak için yapmış olduğunuz herhangi bir çalışma var mıdır?”
 

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Ceylanpınar Devlet hastanesi