'Cezasızlık suçluların sığınağı olmasın!'

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu tarafından cezasızlık, işkence suçlarının işlenmesine müsaade ettiğini bu nedenle işkence suçunu işleyenlerin cezasız kalmaması gerektiği belirtildi.

Şanlıurfa Barosu, 'İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü” nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Şanlıurfa Barosu adına Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Av. Mevlüt Güneş yaptı. 

Açıklamasında, “Hukukun üstünlüğü, insan haklarını savunmak ve korumaktır." diyen Av. Mevlüt Güneş, İşkencesiz bir dünya için tüm dünyada ilan edilen günün anlam ve önemini binaen ve Avukatlık Kanununun 76’ncı maddesinde belirtilen baroların kuruluş amaçlardan biri olan “Hukukun Üstünlüğünü, İnsan Haklarını Savunmak ve Korumak” amacı ile yine avukatlık kanunun 95’inci maddesinin 1’inci fıkrasının 21’inci bendinden baro yönetim kurulunun görevleri arasında sayılan ‘Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak’ görevinin gereği yerine getirmek için burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.







'Cezasızlık, suçun işlenmesine müsaade ediyor'

Güneş, "İşkence ve işkencecilerin önüne geçmek ve işkence suçunun işlenmesini caydırmak amacıyla suçun yaptırımı olan ceza müessesesinin işletilmesi gerekmektedir. Cezasızlık, işkence suçunu tolare etmekte olup suçun işlenmesine müsaade edilmesine sebebiyet verilmektedir. Bu nedenle Şanlıurfa Barosu olarak diyoruz ki cezasızlığın suçun faillerinin sığınağı olmaması için işkence suçu cezasız kalamasın!” şeklinde konuştu.



cezasızlık suçluların sığınağı olmasın! Şanlıurfa barosu İşkenceye karşı mücadele ve İşkence görenlerle dayanışma günü hukukun Üstünlüğünü