CHP'de Post Kavgası yaşanıyor!

TAKİP ET

Geçen dönem yerel seçimlerde Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan Adayı olan Şehmus Dodukanlıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi'nden neden istifa ettiğini ve parti içerisindeki yaşanan kaos hakkında konuştu.

Haber Mehmet KIRVAR CHP’den istifa etmesinin perde arkası hakkında konuşan Dodukanlıoğlu, istifa sebebini de Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra parti içerisinde Genel Başkan kavgası için zemin hazırlandığından kaynaklandığını aktardı.

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili  Mahmut Tanal’ın genel başkanlık için CHP Şanlıurfa İl başkanı ve Doğu Anadolu Bölgesinde delegeler oluşturduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Genel Başkanlık için çetin bir savaşın verildiğini söyleyen Dodukanlıoğlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a adeta ateş püskürdü.

Dodukanlıoğlu istifa sürecini ve parti içeresindeki kaosu şöyle anlatı. ” CHP istifa ettim bunun bazı sebepleri vardı. Sebeplerine  gelecek olursak sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olması  ve daha sonra CHP’de yaşanacak olan Genel Başkan Seçiminde kim Genel Başkan hesabıyla Urfa’da ve Güneydoğu da Güneydoğu masası altında kimlerin aday olacağı  gibi türlü oyunlar görülmektedir. Bunu herkes biliyor ama ne yazık ki bunu kimse çıkıp dile getiremiyor.Bunu yapanlar kimlerdir sayın Oğuzhan Salıcı’dır, sayın Mahmut Tanal’dır bunun alt tabanı da kayyumdur. Kayyum buna sadece ön ayak olan bir oluşumdur. Peki bu olaylar neden bu duruma geldi.

Sayın Oğuzhan Sarıcının 2023 seçimlerinden sonra ben CHP’ye Genel Başkan olacağım. İşte Güneydoğu’daki delege hesabı yaparak bir kıyıma başlamışlardır.  Ve bu kıyımdan dolayı yılardan beri CHP ye hizmet etmiş kişilerin kenara koyulduğunu görebiliyoruz.

Ben burada Oğuzhan Salıcı’ya seslenmek istiyorum neden Adıyaman’da milletvekili adayı olmadınız ya da sayın Mahmut Tanal neden Urfa’da milletvekili adayı olmadınız. Neden şimdi gelip Urfa’yı karıştırma gereği duyuyorsun kim kimle nasıl anlaştı.

Anlaşmanız bunca yıl Urfa’da çalışan il ve ilçe teşkilatlarını iktidar savaşı uğruna harcamanız mıydı?

Ben buradan tüm partili arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Çıkın onurunuzla istifa edin. Bakalım bu arkadaşlar görevlerini nasıl yapacak.

Hak hukuk sloganıyla yola çıkan bir partinin bugün demokrasiye aykırı davranması kayyum olarak yönetilmesi, sözüm ola 45 gün seçime gidilecek bir başkanın götürmemesini destekliyor.

Sayın Ferhat Karadağ sayın Ronayi Paydaş bundan önceki yıllarda neredeydiniz siz tarihin kara sayfalarında yer alacaksınız sizler kullanılıyorsunuz. Ben fikirlerimi beyan ettim ve Şanlıurfa’da CHP’de çok iyi şeylerin olmadığını seziyorum. Herkes ben ne olabilirim savaşını vermiş durumda. “

Sondakika Urfa CHP Post Kavga