CHP heyeti: DEDAŞ sorunu için buradayız

TAKİP ET

Şanlıurfalı esnafların sorunlarını dinlemek üzere kente gelen CHP'li heyet, İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, DEDAŞ'ın büyük bir sorun olduğunu söyledi.

20 Milletvekilinden oluşan CHP heyeti, CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına geçerek, yapacakları çalışmalara ilişkin açıklama yapıyor. Heyet, açıklamaların ardından esnafın sorunlarını dinlemek için sahaya çıkacak.

Şanlıurfa’nın enerji sıkıntılarına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "İktidarın verdiği sözü hatırlatmak için buradayız. Burada büyük bir sorun var DEDAŞ. Burada hukuksuzluk var. Çiftçinin en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde su yok. Memleketimizin çiftçisi büyüsün. Hükümetin bir enerji politikası yok. Siz Urfalılar beşten büyüksünüz. Beş müteahhitten büyüksünüz. Tarım olmazsa olmaz. Bizi tarımdan koparmak istiyorlar. 'den masallar CHP'den gerçekler için buradayız. Beş müteahhitte her şeyi verenler zor zamanlarda çiftçinin yanında olmuyor. Saatlerce günlerce elektrik kesildi. Çağ atladık demekle olmuyor. Onun için buradayız. Medeniyetin şehri 'da olmak çok güzel. 40 yıl vergi veren esnafımıza bu hükümet destek veremedi." dedi.

‘URFALILARI TEK TEK DİNLEYECEĞİZ’

Ardından konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık,”Sulama birlikleri ile meclise önerge vermiştim. 13-14 sulama birliği konusunu meclise taşıdık. Çeşitli fiyat tarileri buulnuyor. O sorunla ilgileneceğiz. Genel başkanımıza ileticeğiz. Vekillerle Urfa’ya gelmemmizin sebebi elektrik, su sıkıntısı için geldik. Sulama birliklerinin arasındaki büyük fark çiftçiyi mağdur ediyor. İlçelerin sorunlarını tek tek dinleyeceğiz. Özellikle çiftçilerin sorunlarını dinleyeceğiz ilçelerde.” ifadelerine yer verdi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,”Pamuk, stratejik bir üründür. Ekonomik hayatının olmazsa olmazıdır. Pamuk tohumu noktasında ithalatçı firmalardan medet umuluyor. İktidarın yanlış politikaları sonucu sıkıntılar devam etmekte. Urfa’daki sorun GAP’ın hayata geçirilemesi. Elektrik sorununun olduğu bölgelerde verimler az, ekinler kuruyor. Çiftçiye suya direk oluşturmak, sulama birlikleri Devlet Su İşlerinin eline bırakılmıştır, kayyum atanmıştır. Desteklemelere el konulması üzücü durum. Bu sorunları tekrardan gündeme getireceğiz. İktidar değişmediği sürece bu sorunlar devam edecektir. Çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız.” şeklinde konuştu.


Habere ifade bırak !