CHP'li Mahmut Tanal'dan Adaylık Açıklaması!

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmamasının ardından açıklama yaptı. Tanal, adaylık için kendisine herhangi bir görevlendirme yapılmadığını belirterek, "Partimden bana 'hamal ol' deseler hamal olurum, 'çöpçü ol' deseler çöpçü olurum" dedi.

Tanal, açıklamasında bazı hemşerilerinin "Mahmut Tanal neden aday olmadı?" diye sorduğunu ve bazılarının da art niyetli olarak "aday olmaktan korktu" gibi ifadeler kullandığını belirtti. Kendi duruşunun net olduğunu ve partiden "Şanlıurfa'da hamal ol" deseler hamal olacağını, "çöpçü ol" deseler çöpçü olacağını söyledi.

Ancak Tanal'a Genel Merkezden herhangi bir görevlendirme yapılmadığını da açıkladı. Genel Başkan Özgür Özel'in, Genel Merkez, MKYK ve Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda adayın Mustafa Koyuncu olduğunu da hatırlattı. Karara saygı duyduklarını ve tüm adayların başarısı için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Tanal, son olarak Şanlıurfalı hemşerilerinin Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğini de vurguladı.

Tanal'ın açıklaması, CHP'nin Şanlıurfa'daki adaylık süreciyle ilgili tartışmaları sonlandırması açısından önemli olarak değerlendiriliyor.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri