CHP Milletvekillerinden ilçelere çıkarma!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Suruç, Birecik ve Halfeti ilçelerinde esnaf, vatandaş ve çiftçileri ziyaret ederek sorun ve talepleri yerinde inceleyerek not aldı.

Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İl Başkanı Ferhat Karadağ ile birlikte, Suruç İlçesine giderek İlçe merkezinde ve Kırsal mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Suruç İlçesine bağlı Yazı Köyünde tahliye kanallarının bulunmaması nedeniyle, taban suyunun yükselmesinden dolayı sorun yaşayan vatandaşları da ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İl Başkanı Ferhat Karadağ, Suruç İlçe Başkanı Servet Gören ile İlçe Yöneticileri Mahalle Muhtarı Mahmut Ak ve Mahalle sakinleri ile bir süre görüşme yaptılar. Vatandaşlar taban suyunun yükselmesi nedeniyle, bazı evlerin su içerisinde kaldığını iletti.

Aydınlık ve Tanal Yazı köyünde yaşanan taban suyu yükselmesini ve tahliye kanalı bulunmamasını Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacaklarını ifade ettiler. Milletvekili Aydınlık ve Milletvekili Tanal, yetkililerin görevlerini yapmadıklarını belirterek, Mahalle sakinlerine ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmalarını tavsiye ettiler.

Suruç Ziyaretinin ardından Birecik İlçesine geçen CHP’li heyet ilçede tek PTT Şubesi bulunması nedeniyle, uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşları da ziyaret ederek, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile bu kuyrukların son bulacağının sözünü verdiler.

Sık sık heyelan yaşanan Birecik-Halfeti yolunda da incelemelerde bulunan heyet bölgede yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Milletvekilleri bölgede yapılan yol genişletme çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini belirterek, çalışmaların hızlandırılmasını ve kış ayı gelmeden bir an önce bitirilmesi gerektiğini söylediler. Milletvekillerine Birecik ziyaretinde İlçe Başkanı Sakıp Yaşar ve İlçe Yöneticileri eşlik etti.

Heyet son olarak Halfeti’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Suruç Birecik