Çiftçiler lastik yakarak yolu kapattı

TAKİP ET

Akçakale – Ceylanpınar karayolu üzerinde bulunan Pekmezli Mahallesi yakınlarından toplanan çiftçiler ateş yakarak yolu trafiğe kapattı.

Pekmezli Mahallesi yakınlarında lastik yakarak eylem yapan çiftçiler, yolu trafiğe kapattı. Burada toplanan çiftçiler sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Dedaş’ı protesto etti. Elektrik kesintileri nedeniyle sulama yapamadıklarını iddia eden çiftçiler, Dedaş’a ateş püskürdü.

 

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’da tepki gösterdi

Çiftçilerin bu dönemde suya ve elektriğe daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yapılan kesintilerin sömürge ve talan anlayışı olduğunu kaydetti.

 

Öcalan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “DEDAŞ’ın tefeciden bir farkı yok. Çiftçinin suya ve elektriğe en çok ihtiyaç duyduğu anda trafoları söküp elektrik ve suyu kesmek barbarlık, sömürge ve talan anlayışından başka bir şey değildir.

‪Hiç şüphesiz ki DEDAŞ bütün bunları AKP’den destek ve cesaret alarak yapmaktadır. İktidar Urfalının şehrini terk edip şehir dışında mevsimlik tarım işçisi olmasını istiyor. Urfalıya sefaleti layık görüyor.”

 

Çiftçiler lastik yakarak yolu kapattı akçakale – ceylanpınar karayolu pekmezli mahallesi