Çiftçiler ve üreticiler de yasaktan muaf tutuldu

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumartesi ve Pazar günleri ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağından çiftçilerin ve gıda üretim sektöründe çalışanların muaf tutulacağını açıkladı.

Geçtiğimiz haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağında bazı meslek kuruluşlarında görevli olanlar muaf tutulurken, çiftçilere de sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek, çiftçilerin de yasaktan muaf tutulmasını istedi.

 

Çiftçiler de sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu

Gıda tedarikinde ya da tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bir dizi önlem aldıklarını belirten Bakan Pakdemirli, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçiler, üreticiler ve gıda sektörünün sokağa çıkma yasağından muaf tutulan gruba dahil edildiğini vurguladı.

 

Kimler muafiyet grubuna dahil edildi?

Muafiyet grubuna dahil edilenler ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, "Reyon ömrü kısa olan ve hızlı bozulan (Et, balık, meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri) grupların ünitelerinde çalışanlar ile un ve makarna sektöründe çalışanlar, hafta sonu üretimlerine devam edebilecekler. Perakende sektöründe de sorun yaşanmaması için Pazar akşamı saat 18.00’dan sonra haller ve marketlerin depoları, mal kabul üniteleri açık olacak. Buralarda çalışanlar, iş yerlerine ulaşımda sorun yaşamayacaklar.” şeklinde konuştu.

 

Üretici ve besicilerin ulaşımında sıkıntı yaşanmayacak

Pakdemirli, “Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Veteriner hekimlerimiz, hafta sonu uygulanacak olan iki günlük sokağa çıkma yasağı kapsamının dışında olacaklardır. İl ve ilçelerde, köylerimizde üreticimize ve besicimize ulaşımda bir problem yaşamayacaklar. Veteriner hekimlerimize ait klinik, poliklinik, hastaneler ve veteriner hekimlik hizmeti veren özel kuruluşlar ve çalışanları hafta sonu hizmet vermeye devam edebilecekler.” ifadelerini kullandı.

 

Üretimin aksamadan devam edeceğini vurgulayan Pakdemirli, “Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağının, genelge ile istisnai kapsamında olacak bir grup da Tarım ve Hayvancılık üretimindeki çiftçilerimiz. Bu vatandaşlarımız da üretimlerini aksatmadan devam edebileceklerdir. Aynı şekilde, mevsimlik işçilerimizin koordinasyonu il valilerimize verilmiştir.  Hijyen ve sağlık önemleri, il ve ilçe pandemi kurullarınca takip edilmektedir. Barınma ve diğer ihtiyaçlara ilişkin önlemleri almaya da devam ediyoruz." sözlerine yer verdi.

 

Bakan Pakdemirli, üretimin aksamaması için gerekli ihtimamın gösterileceğini ancak üreticiler veya veteriner hekimlerin bulundukları yerlerde herhangi bir sıkıntı olması halinde Mülki Amirlere (Kaymakamlık, Valilik, Tarım ve Orman İl, ilçe Müdürlükleri) başvurabileceklerini de belirtti.



Urfa Değişim

Çiftçiler ve üreticiler de yasaktan muaf tutuldu tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli Çiftçiler de sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu kimler muafiyet grubuna dahil edildi? Üretici ve besicilerin ulaşımında sıkıntı yaşanmayacak Üretimin aksamadan devam