Çiftçilerden Ziraat Bankası'na tepki

TAKİP ET

Ziraat Bankası'nın spor kulüplerinin borçlarının ödemesi kararını vermesinin ardından çiftçilerden tepki geldi.

Türkiye'de bütün futbol kulüplerinin borçlarının Ziraat Bankası tarafından ödeneceği iddialarına çiftçilerden tepki geldi. İddiaya göre TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile bir araya gelerek futbol kulüplerinin borçlarını görüştü. Görüşmenin ardından futbol kulüplerinin 10 milyar borcunun Ziraat Bankası tarafından ödenmesi ve borcun yapılandırılmasına karar verildiği iddia edildi.

Çiftçiler perişan ancak...

Çiftçilere destek vermek amacıyla kurulan Ziraat Bankası'nın mağdur olan çiftçilere destek vermeyip futbol kulüplerine destek vermesi büyük oranda tepki gösterdi. Sosyal medyada çiftçilerin perişan olduğunu belirterek tepki gösteren çiftçiler, "Borcunu yapılandıramayan çiftçinin hayvanlarına el koyan Ziraat Bankası Şimdi futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmaya hazırlanıyor. Ziraat Bankası, çiftçi kan ağlarken futbol kulüplerinin borçlarını kurtarsın diye mi kuruldu? Ziraat Bankası'ndan üreticiye bir gol daha.. Banka futbol kulüplerinin tüm borçlarını ödeyip,borçlarını 10 yıl vadeyle taksitlendirecekmiş. Malatya'da borcunu erteleme talebi kabul edilmediği için Ziraat Bankası önünde kendini yakmak isteyen tütün üreticisi geldi aklımıza." ifadelerini kullandılar.





'Ziraat Bankası, spor kulüplerinin borcunu ödesin diye kurulmadı'

Şanlıurfa Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Canbeyli, "Ziraat Bankası, çiftçiye katkıda bulunsun diye kurulmuş bir bankadır. Spor kulüplerinin borcunu ödesin diye kurulmadı. Böyle bir görevi de yok. Fıstık üreticileri olarak bu karara karşıyız. Bu kredinin sulama projelerine harcanmasını istiyoruz. Ayrıca fıstık, fındık, buğday, arpa, pamuk, mısır mandalina, portakal üreticileri çok perişan . Bu üreticilere düşük faizli kredi verilebilir." şeklinde ifade etti.