Çiftçilerin yabani otlarla mücadelesi başladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da bu yıl yağışın yüksek miktarda düşmesi çiftçileri memnun ederken, ekinlerde yabani otlarla mücadele işlemi de başladı.

Önceki yıllara oranla bu yıl yağış miktarının fazla olması ekinlerde bereket getirirken, çiftçiler de bu durumdan oldukça memnun kaldı. Özellikle yağışın düzenli olarak etkili olması toprağı da suya doyurdu.

Bazı tarlalar yağıştan zarar gördü

Genel olarak yağışın kış mevsiminde etkisini sürdürmesi, tarım arazilerine ve ekinlere büyük fayda sağladı. Ancak dere yatağında bulunan bazı arazilerde su taşkınları oluştu. Bu durum da ekin alanlarında erozyona neden oldu. Öyle ki bazı tarım arazilerinde aşırı yağıştan dolayı su birikintileri oluştu. Bunun sonucunda ise ekinlerin sararması görüldü.

Yabani otlar arttı

Daha önce kış mevsiminin az miktarda yağışlı geçmesi yabani otların da az görülmesini sağlıyordu. Ancak önceki yıllara oranla bu yıl yağışın daha fazla olması, yabani otları da artırdı. Bu durum ise çiftçilere ek maliyet çıkardı. Kimi tarım arazisinde yabani otlarla mücadele ilaçla sağlanırken, kimi yerde ise ilaçlama tercih edilmiyor. Tarım ilaçları aracılığıyla yabani otlarla mücadele etmenin tercih edilmemesi sonucu işgücüne ihtiyacı da artırdı. Öyle ki birçok çiftçi ekinlerin arasında bulunan yabani otların toplanması için işçi çalıştırmak zorunda kalıyor.