Çiftçinin hem traktörü hem pamuğu yandı!

TAKİP ET

Bozova'nın Dutluk mahallesinde Orhan Aslan isimli çiftçiye ait pamuk deposunda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında tonlarca pamuk ve traktör yandı.

Kırsal Dutluk Mahallesinde Orhan Aslan isimli çiftçiye ait depoda öğrenilemeyen bir neden yangın çıktı. Çıkan yangında 25 ton pamuk yanarken depo önünde bulunan traktörde yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangını söndürdü. Ekipler, pamuk deposunda gerekli soğutma çalışmalarından sonra olay yerinden ayrıldı.

Yangın bölgesine giden Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas yaptığı açıklamada, “Dutluk Mahallesinde Orhan Aslan’ın bir senelik değil üç senelik emeği yandı kül oldu. 25 ton pamuğu ve traktörü yandı. Gerek Valilik gerek il ve ilçe tarım, gerek Sulama Birliği yardımcı olmaları  gerekmektedir. Yoksa çiftçimiz faiz batağına saplanır ve üretim yapamaz duruma düşer. Ziraat Odası yönetimi olarak elimizden geleni yapacağız. Çiftçi Orhan kardeşimize geçmiş olsun çocukları sağ olsun” dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.