Çiftçinin satamadığı mısır, ithal mı ediliyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da çiftçilerin mısırını satacak çiftçi bulamazken, mısırın yurt dışından ithal edildiği iddia edildi.

Önemli bir değere sahip olan Mısır üretimi ile ön sıralarda yer alan Şanlıurfa'da, çiftçilerin yetiştirdiği mısırı satamadığından dolayı mağdur oldukları iddia edildi. Gap Projesi ile ekim alanı genişleyen mısırı yetiştiren çiftçiler, ürünü hasat ettikten sonra satamadı. Fiyatın düşük olması nedeniyle çiftçiler ürünü satamazken, tüccarlar da mısırı almaya yanaşmadı.

Daha önce bin 200 lira civarında olan mısır fiyatı, 2 ay içinde bin liranın altına indi. Ancak fiyatın düştüğünden dolayı ürün çiftçinin elinde kalırken, mısırın dışarıdan ithal edildiği iddia edildi.

Milletvekili Öcalan konuyu Meclise taşıdı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan da mağduriyet yaşayan çiftçilerin şikayeti üzerine konuyu Mecliste gündeme getirdi. Mısırın yurt dışından ithal edildiğini iddia eden Öcalan, konu ile ilgili olarak, "2 ay önce bin 250 liradan satılan mısır, şu anda 820 lira civarında. Çiftçi mısırını satmak için tüccar bulamıyor. Piyasada paranın olmadığı söyleniyor. Bu ülkenin tarımıyla, hayvancılığıyla ilgili Bakanlıklar politika geliştirince çiftçilerimizin ihtiyaçlarını, taleplerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Şanlıurfa'nın Harran, Bozova, Siverek, Suruç gibi büyük ovalarında çiftçilerimiz ülkenin tarım politikasına katkı sağlamaya çalışırken, ürününü satacak tüccar bulamıyor. Buna karşılık Mısır gemilerle başka ülkeden getiriliyor." dedi.