Çocuklar ara tatili sporla değerlendirdi

TAKİP ET

Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, çocuklara yönelik düzenlediği basketbol, futbol ve tekvando kursları ile okullarda verilen ara tatil dönemini sporla değerlendirmelerine olanak tanıyor.

Seyrantepe Mahallesine kazandırılan spor merkezinde açılan basketbol ve futbol kurslarına katılan çocuklar, okullardaki iki haftalık ara tatil sürecinde antrenmanlarını sürdürüyor. Aynı zamanda Doğukent Mahallesindeki spor merkezinde düzenlenen tekvando kursuyla çocuklar, bu geleneksel dövüş sanatının temelini öğreniyorlar.

Karaköprü Belediyesi, çocuklara sunduğu spor kursları aracılığıyla, çocukların hem sporla tanışmasını hem de zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini hedefliyor. İlçede bulunan 4 ayrı spor merkezinde düzenlenen kurslar, çocuklara spor disiplini, sağlıklı yaşam bilinci ve fiziksel gelişim konularında katkı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, çocuklara temel eğitim verilerek, bu spor dallarında geleceğin milli sporcularının yetişmesine destek olunuyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, çocukların sporla iç içe olmasına verdiği önemi vurgulayarak, ilçeye kazandırılan yeni spor tesisleri sayesinde daha fazla çocuğun sporla uğraşmasını sağladıklarını belirtti. Başkan Baydilli, "Kurslarımıza gelen çocuklarımızın fiziksel gelişimine ve spor alışkanlığı kazanmalarına katkı sunmak istiyoruz. Bu anlamda kurslarımızda düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları aşılanıyor" dedi. Ayrıca, kurslarda verilen eğitimlerle geleceğin milli sporcularının yetişmesine de katkı sağlandığını ifade etti.

Karaköprü Belediyesi'nin düzenlediği spor kursları, Seyrantepe Spor Merkezi, Doğukent Spor Merkezi, Yaşampark Spor Merkezi ve Çankaya Çadır Spor Merkezi'nde devam ediyor.

Karaköprü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü futbol ve tekvando kursları