Çocuklar, boş tribünlere oynadı

TAKİP ET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 11 Nisan Stadyumunda tören düzenlendi. Ancak çocukların coşkulu bir şekilde kutladığı stadyumdaki tribünler neredeyse boş kaldı. Kutlamalara az sayıda aile ve protokol katıldı.

umhuriyetimizin 99'uncu yıl dönümü olması dolayısıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da çocukların coşkulu gösterileriyle kutlandı. Ancak 23 Nisan kutlamalarına ilgi, önceki yılları arattı.

11 Nisan Stadyumunda kutlanan törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve eşi Gülhan Erin’in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve kamu kurum amirleri katıldı.

Sabah saatlerinde Osmanbey Şehitlik Anıtına çelenk sunumuyla başlayan 23 Nisan kutlamaları, 11 Nisan Stadyumunda düzenlenen törenle devam etti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çocuklar, törende gösteri yaparak şiir okudu.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında çocukların geçiş töreni protokol tarafından takdir gördü. Geçiş töreninin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 6 öğretim görevlisinin katıldığı ve 49 eğitim fakültesinin tertiplediği sevgi çemberi etkinliği yapıldı. Tören çeşitli etkinliklerin gösterileriyle son buldu.

Çocuklar boş tribünlere oynadı

Daha önceki yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şanlıurfa'da yoğun bir katılım ile coşkuyla kutlanırken, bu katılım son yıllarda oldukça azalmış durumda. Dün 11 Nisan Stadyumu tribünlerinin boş kalması daha önceki yıllarda yapılan kutlamaları arattı.

Çocukların katılımıyla birbirinden güzel gösterilerin sahnelendiği stadyumda, protokol haricinde fazla kimse katılmadı. Çok az ailelerin bulunduğu kutlamada birçok aile çocuklarının gösterilerini bile izlemeye gelmedi. Kimsenin olmadığı sadece pankartların asılı olduğu tribünlerin boş kalması dikkat çekti. Coşkulu bir şekilde gösterilere sahne olan çocuklar adeta boş tribünlere oynadı.

Turan: Dünyanın en temiz duyguları çocuklara aittir

23 Nisan kutlama töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Bundan 99 yıl önce, düşmanlar cennet vatanımıza gözlerini dikmiş, memleketimizin her köşesini, türlü tehditler ile işgal edilmiş durumdaydı. Ezelden beridir hür yaşamış olan aziz milletimizin, ebediyete kadar hür yaşama arzusu ve milletimizin doğasında var olan yüksek faziletleri, savaş meydanında tezahüre, Çanakkale’den Yemen'e, Sarıkamış’a kadar birçok cephede eşi benzeri görülmemiş, nice kahramanlık destanların yazılmasına vesile olmuştur. Şehit Onbaşı'dan Şerife bacıya 15’lilerden, 12’lere tarihimiz savaş meydanlarında temayül etmiş daha nice vatan kahramanların gurur verici mücadeleleri ile doludur. Milletimizin bağımsızlığını yine millerimizin azim ve kararlığı kurtaracaktır. Şiarı ile yakılan bağımsızlık ateşi, Anadolu’nun dört bir yanını sarmış ve 23 Nisan 1920 büyük mücadelelerle alınan İstiklal ve İstikbal mücadelesi büyük zaferle taçlandırılmıştır. 23 Nisan ülkemizin milli egemenliğini ve bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biri olmanın yanında çocuklara armağan edilmesiyle bugüne evrensel bir anlam yüklenmiş, dostluk ve barış ikliminin tüm dünyaya çocuk masumiyeti ile yayılmayı arzulamıştır. Geçmiş ile gelecek arasında sağlam bir köprü kurulması için, egemenlik kavramı çocuk masumiyeti ile buluşturulmuştur. Çünkü dünyanın en temiz duyguları çocuklara aittir.” dedi.

  

23 nisan kutlamaları başladı cumhuriyetimizin 99uncu yıl dönümü ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı İstiklal marşı Çelenk sunma töreni