Çocuklar bu atölyelerle sorunlarını çözecek!

TAKİP ET

Her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukların problemlerini çözmesini sağlayan tasarım ve beceri atölyelerinin 8.si Şanlıurfa'da açıldı.

Şanlıurfa'da 8.si düzenlenen tasarım ve beceri atölyesinin açılışına Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Uğur Hatipoğlu, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’nın, yanı sıra TEGV çocukları, yöneticiler ve eğim gönüllüleri katıldı.

 

Hatipoğlu: Artık dileğimiz çocukların icatlar çıkarması

Tasarım ve beceri atölyeleri sayesinde Türkiye’nin kendini uluslararası arenalara taşıyabileceğini söyleyen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Uğur Hatipoğlu, Harran Ovası’ndaki çocukların bu proje ile tarım işçisi olmaya mahkûm olmayacaklarını ifade etti. Hatipoğlu, “Eskiden çocuklara başımıza icat çıkarma denirdi ama artık dileğimiz çocukların icatlar çıkarması.” dedi.



 



Özinci: Çocukların bilimsel düşünen bireyler olmalarını istiyoruz

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, “Çocuklarımızın kendi yeteneklerini sergileyebilecekleri imkânları onlara tanıdığınız zaman, özgüvenlerini artırmış olursunuz. Çocuklarımıza oynayarak öğrenme imkânı sunarsanız, sonunda mutlaka bir başarı hikâyesi çıkacaktır. Biz TEGV olarak buna inanıyoruz ve bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuklarımıza verdiği eğitime katkı sağlamak üzere, TEGV imkânlarını onlara sunarak akılcı ve bilimsel düşünen bireyler olmalarını istiyoruz.” diye konuştu.



 



Uygan: Çocuklar bu atölyelerle karşılaştıkları problemleri çözebiliyorlar

Proje ile ilgili ayrıntıları aktaran TEGV Eğitim Programları Müdürü Devrim Uygan ise "Tasarım ve beceri atölyeleri 21. yüzyıl becerilerine çocukların en hızlı bir şekilde kazanabilecekleri çocukların beceri odaklı çalışmalar yapabileceği sorun çözme, gerçek hayatta karşılaştıkları problemleri okula taşıma ve bağlantı kurarak öğrenebilecekleri bir alan yaratma çabası içinde gerçekleştiriliyor. Herkes tasarım ve beceri atölyelerinin içeriğini merak ediyor. Biz de çocuklar için daha çok sorun çözmeye odaklı bir içerik hazırladık. Çocuklar, önce üç boyutlu tasarımlar yaparak gerçek hayatta karşılaşabilecekleri problemleri çözmeye çalışıyorlar. Daha sonra robotik ve kodlama araçlarını kullanarak hareketli mekanizmalarla projelerine hayat vermeye çalışmış olacaklar. Tasarım ve beceri atölyeleri TEGV genelinde birçok bölgede açılmaya başlandı. Şanlıurfa'da ise açılan bu atölye 8.sidir." ifadelerini kullandı.    







Urfa Değişim



 

Çocuklar bu atölyelerle sorunlarını çözecek! her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren tegv yönetim kurulu başkanı oktay Özinci tegv genel müdürü sait tosyalı hatipoğlu: artık dileğimiz çocukların icatlar çıkarması