Çocuklar çim hokeyi ile tanıştı

TAKİP ET

Urfa'da 6 ay önce başlatılan Çim ve Salon Hokeyi kursu devam ediyor. İsmini ilk kez duydukları Cim Hokeyi ile tanışan gençlerin hedefinde Milli olmak ve başarılara imza atmak var.

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da gençler bugüne kadar hiç tanışmadıkları ve ismini ilk kez duydukları "Çim Hokeyi" ile tanıştılar

Şanlıurfa Gençlik Spor il Müdürlülüğü Çim Hokeyi Antrenörü Murat Akçun tarafından 6 ay önce başlatılan Çim ve Salon Hokeyi kursu devam ediyor.

 

Aileler ismini ilk kez duydukları spora çocuklarını göndermek istemeyince yetkililer aileleri ziyaret ederek, Çim Hokeyi anlatıp ikna ettiler. Okullar ziyaret edilerek Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından öğrenciler Çim Hokeyi'ne yönlendirildi.

 

Dezavantajlı çocuklara hedef olarak seçen Çim Hokeyi Antrenörü Murat Akçun, gençleri kötü alışkanlardan kurtarıp spora teşvik etmiş oldu.

 

11 Nisan stadyumunda haftanın 5 günü Antrenör gözetiminde pandemi tedbirleri gözetilerek antrenmanlar iki grup halinde yapılıyor.

 

Altı aylık bir sürede yaptıkları antrenmanlarla Çim Hokeyini öğrenen Şanlıurfalı gençler Osmaniye'de Gençlik ve Spor Bakanlığının Ana lige katılarak Bölge ikinci olmayı başardılar.

 

Kurulan Şanlıurfa gençlik spor kulübünde Çim Hokeyi mücadelesi 15 sporcunun hedefinde Milli Sporcu olmak, Beden Eğitimi öğretmenliği ve iyi bir takıma transfer olmak vardır.

 

Şanlıurfa Gençlik ve il müdürü İbrahim Halil Eren'in destekleri malzemeleri karşılanan ve spor yapmaları için imkan tanınan gençlerin hedefi Şanlıurfa'yı spor alanında ileri bir noktaya taşımak.

 

“ÇOK GÜZEL BİR SPOR, HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Sporcu Ahmet Tektek, ilk başta geldiğimizde bu sporun nasıl olduğunu bilmiyorduk. Bu Stick’lerle nasıl vuracağımızı bilmiyorduk.  Bu Stick’i sopa olarak görüyorduk sonra topa sert bir şekilde vurarak sonra git gide böyle alıştık. Şimdi de iyi bir oyuncu olamaya çalışıyoruz. Şimdi iyi bir sporcu olmak, iyi bir yerlere gelmeyi istiyoruz. Geleceğimiz için daha iyi hocalarla karşılaşmak istiyoruz. Mesela hokey hocası olmak istiyorum. Çok güzel bir spor, herkese tavsiye ediyorum bu sporu. Çükü bu sporu kimse bilmiyor ama bu sporu oynasalar çok zevk alacaklar. Osmaniye’ye gittik oraları gezdik oynadık 2’nci olduk. 6 aydır başladık ama yine de 2’nci olmayı başardık. Gol atığımızda, gol yaptığımızda Stick’leri tokalaştırarak sevincimizi yansıtıyoruz” dedi.

 

“SALON HOKEY HOCASI OLMAK İÇİN DE ÇABALAYACAĞIM”

Sporcu Yusuf Demir ise, yazın tarla işlerine ailesiyle birlikte gittiğini belirterek, “Ailemle beraber Mersin, Kayseri ve Ordu illerine birlikte çalışmaya gidiyoruz. Ben bu sporu duydum. Merakım fazlalaştı, kendi düzenimi daha da güzelleştirdim, uyku düzenimi, okul düzenimi ve boş zamanlarımda spor yapmak için geldim. Salon hokeyi oynamaya başladım. Tabi ki, ilk başta zorlandım. Şimdi çok iyiyim ve hedefimde bir branş almak. Büyüdüğümde salon hokey hocası olmak için de çabalayacağım. Bu sporu yapmaktan çok zevk alıyorum. Kazandığımızda gol diye seviniyoruz. Stick’leri çakıştırarak gol sevincimizi gösteriyoruz” diye konuştu.

 

Çim hokeyİ Antrenör Murat Akçun, tek bir hedefinin var olduğunu kaydederek, “Dezavantajlı mahallelerdeki gençlerimizi kendi mahallerinde faydalı gençler olmalıydı. Okullarındaki eğitimlerinde başarılı öğrenciler olmaları için biraz sıkıntı dediğimiz dezavantajlı çocuklarımızı alarak birbirilerine saygılarını sevgilerini hayata dair kardeşliğini öğreterek, bunları sporla kaynaştırıldı ve bu da verimli oldu. Çünkü bunlara malzemeyi verdiğinde, ilgilendiğinde bütün spor hayatına dahil ederek sokaktaki hayatı spora hayatına dönüştürüyor. O da kendini sporcu olarak kendini benimsiyor. Artı benim yerim sokak değil de daha bireylerin iyi olduğu sporcuların, daha iyi olduğu bir yeri seçiyor. Alt yapıda o elbiseyi giyerek, antrenman yaparak o keyfi yavaş yavaş almaya başladıktan sonra sokağa gitse bile dezavantajlı yere gittiğinde sporcu olduğunu his etmeye başlıyor. Diğer arkadaşlarına de örnek olmaya başlıyor ve sayımız çoğalmaya başlıyor” dedi.

 

Topun çok sert olduğunu, sert oynamaya başladıklarını anlatan Akçun, “Sitck’le şakalaşmaya başladılar. Bunun yavaş yavaş tehlikeli olduğunu, sıkıntılı olduğunu, sert vurunca topa yaralanacağına yavaş yavaş kafalarından sildiler. Aileler biraz tereddüt etiler. Hiç duymadığı bir spor dalıydı. Bende sitck ve topu alarak ailelerin tek tek kapılarını çalarak bu sporun malzemesinin stick top olduğunu göstererek çimde oynandığını ve salonda oynandığını, bir tehlike olmadığını, çeşitli materyallerle çocukların kendilerini koruyabildiğini söyledim. Bileklik, tekmelik, yüzlük, ayaklık kullandıklarını ailelere anlattım. Ailelerde kabul etikten sonra çocuklarını göndermeye başladılar. Bunların hepsinin tek tek HES kodlarını alarak, her zaman sağlık kontrollerini yaparak, bunların ilaçlanması olsun maskeleri olsun sitck’lerin temizlenmesiyle her şeyle ilgileniyoruz” diye konuştu.

 

SPORCULARIN AVRUPA’YA GİTME İHTİMALLERİ DE VARDIR

Antrenör Murat Akçin, ana lige katıldıklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlik Spor Bakanlığının ortaokullarda, ilkokullarda, ana lig diye bir lig kuruluyor. Bizde ana ligimizi oluşturarak ana lige Osmaniye’de katıldık. Biz Güneydoğu Anadolu bölgesinde 2’nci olduk.  Bu da bizim için bir başarıydı. Çünkü bu başarı 10 yılık, 5 yılık, 4 yılık değildi. 6 aylık kısa bir sürede çocukların başarısıyla çocukların istekleriyle ve Gençlik İl Sporun istekleriyle verimli olmaya başladı. Bu da bizi 2 ve 3 adım öne götürmeye başladı. Hedefimiz basamakları iyi bir şekilde yükselmek, pandemi bittikten sonra 2’nci ligde başlamayı düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle 2’nci lig den sonra 1’nci lig ve ondan sonra süper lig oynadıktan sonra ve bu gençlerimizin Avrupa’ya gitme ihtimaller de var. Basketbol, Voleybol ve Judo gibi sporların hepsi Urfa da var ama artık. Çim hokey Şanlıurfa’da yerini almış olacaktır. İleride hokey de Şanlıurfa’da bahsedilecektir” ifadelerini kullandı.