Çocuklara '112'yi gereksiz aramayın' denildi

TAKİP ET

112 Acil Sağlık Hizmetlerine asılsız ihbar sayısının fazla olması konusunda ilkokul çocuklarına eğitim verildi. Çocuklardan gereksiz yere 112'yi aramamaları istendi.

En fazla asılsız ihbar alan aramaların başında 112 Acil Sağlık Hizmetleri bulunuyor. Çocukların bile kolaylıkla bildiği 112 hattı, telefonda sim kartı olmasa ya da telefonun tuşları açılmasa bile en kolay aranan numara olarak biliniyor. Bu nedenle en fazla aranan numaraların başında '112' yer alıyor. Ancak 112'ye gelen birçok arama asılsız oluyor.

112'yi arayarak yanlış adrese ambulans isteyenlerin sayısının oldukça fazla olmasının yanı sıra acil sağlık servisini arayarak saati soran bile oluyor. Bu nedenle asılsız ihbarın fazla olmasından dolayı acil sağlık ekipleri de mağdur durumda kalıyor.

112'yi arayarak asılsız ihbarların sayısının azaltılması için Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü tarafında çocuklara eğitim veriliyor. Sağlık İl Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı eğitmenleri tarafından ilkokul 3.sınıf öğrencilerine 'Minik 112' projesi kapsamında 112 hattının gereksiz kullanılmaması hakkında eğitim verildi.

 

Çocuklara 112yi gereksiz aramayın denildi 112 acil sağlık hizmetleri asılsız ihbar sayısının fazla olması konusunda ilkokul çocuklarına eğitim verildi minik 112 projesi