Çocukluk hayalini tabloya yansıttı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da babadan kalma dondurmacılık mesleğini yapan Mustafa Kılıç boş zamanlarını dükkânının bodrum katındaki depoda kendi imkanlarıyla resim yapıyor.

Çocukluk hayalleri yarıda kalan, okula gidemeyen Mustafa Kılıç yazın dondurma satarak geçimini sağlarken, kışın ise yağlı boya resim yaparak sanatını geliştiriyor.

Tuvale yansıttığı resimlerde daha çok Şanlıurfa’yı ve kentin tarihi alanlarını anlatan Kılıç, okula gidemeyen çocuk adlı tablosu ile çocukluğunu tuvale yansıttı.


ŞANLIURFA’NIN ADINI DUYURMAK İSTİYOR
Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada Şanlıurfa’yı temsil eden Kılıç, tablolarını satmak için yapmadığını tek amacı Şanlıurfa’nın adını tüm dünyaya duyurmak.

Mustafa Kılıç şu ana kadar katıldığı yarışmalardan çeşitli dereceler elde ederken yurt dışında Şanlıurfa’yı temsil ettiği bir yarışmada ise yaptığı eser sergilenmeye layık görülmüş.

500’e yakın yağlıboya tablosu bulunan ve farklı illerde bu güne kadar 12 tane kişisel resim sergisi açan Kılıç, Pandemi nedeniyle işlerin aksaması sonucu boş zamanlarını resim yaparak değerlendiriyor.

Yazın babadan kalma dükkânda dondurma sattığını, kışın ise yağlı boya resim yaptığını anlatan Mustafa Kılıç, Okula gidemeyen çocuk tablosuna küçüklüğünü ve geçmişini döktüğünü vurguladı.


“ÇOCUKLUK HAYALİMDİ”

Mustafa Kılıç;"Ben 2006 yılında yağlı boya resim yapmaya başladım resim yapmak küçüklüğümden beri bende merak uyandırmıştır. Bunun dışında hem dondurmacılık mesleğimi yapıyorum, hem de yağlı boya resimleri yapıyorum. 2006 yılından beri hemen hemen 12 tane kişisel  sergi açtım, uluslar arası sergilere katılıyorum, yarışmalara katılıyorum ve halende resim yapmaya devam ediyorum. İnşallah bu başarımızı daha da yüksek yerlere götürmeyi düşünüyorum. Resim yapmak için hiç bir eğitim almadan kendim yağlı boya resimleri yapmaya başladım ve yapmaya da devam edeceğim.Şu arkamda gördüğünüz tablo beni başarıya götürecek olan tablodur. Bu tabloya gözüm gibi bakıyorum ve saklamaya çalışıyorum Türkiye’nin dünya’nın her yerine bu tabloyu göstermek istiyorum. Bu tablo benim için çok önemli ve çok değerli çünkü bu tablo da geçmişimi ben yapmışım ben biliyorum ki bu tablo beni başarıya götürecek tablodur. Genelde yaptığım tabloları çocuklar özerine yoğunlukla yapmayı seviyorum tam sayısını bilmiyorum ama hemen hemen 450- 500 taneye yakın eser yaptım. Bu tabloya küçüklüğümü, geçmişimi döktüm ve çok başarılı bir çalışma ortaya çıktı." dedi

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim