Çöp yığınları doğal güzelliği bozuyor

TAKİP ET

Şanlıurfa ile Adıyaman il sınırı arasında bulunan doğa harikası Şelale, hizmetin götürülmemesi nedeniyle alanda biriken çöpler doğanın zarar görmesine neden oluyor.

Hafta sonunda vatandaşlar piknik yapmak için akın ettiği Şelale, her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyelerin hizmet götürmemesi nedeniyle alanda biriken çöpler hem doğanın kirlenmesine neden oluyor hem de baraj sularına katılan kaynak suyunun da kirlenmesine neden oluyor.

İki il arasında kalması nedeniyle Şelale’ye kimsenin sahip çıkmadığı görülüyor. Yıllardır yapılmayan yollar nedeniyle otomobiller yolda ilerlerken hasar görüyor. Aynı şekilde alanda peyzaj çalışmalarının da yapılmaması piknik yapacak vatandaşların oturabileceği rahat alanlar bulmak zor oluyor.

Fırat nehrinden akan soğuk su piknikçileri kendisine çekiyor. Karpuz, kola, su ve meyve sularını soğuk suyun içinde bırakan vatandaşlar, akşam saatlerine kadar burada çeşitli aktiviteler yaparak günü doldu dolu geçirmeye çalışıyor.

Piknik alanında çöp konteynerlerinin olmaması nedeniyle duyarlı olmayan vatandaşlar çöpleri gelişigüzel etrafa atarken duyarlı vatandaşlar ise yanındaki getirdikleri çöp poşetleri ile malzemelerini toplayarak yolda giderken çöp kutularına attığı görülüyor.

Kötü kokular içerisinde piknik yapıyorlar
Daha çok Şanlıurfalı ve Adıyamanlı vatandaşların piknik yaptığı şelalenin çevresinde çöp dağları her geçen gün artıyor. Her türlü atığın yerinde bırakıldığı ve çöplerin birikmesiyle çevreye kötü kokular bırakması bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Piknik yapan vatandaşların birçoğu şelalenin kirlenmesine sessiz kaldığı gözlemlendi.

Belediyeleri hizmete davet ettiler
Alanda piknik yapan vatandaşlar, her iki ilin bölgeye yakın belediyelerine hizmet için çağrıda bulunarak alan en azından çöp konteynerlerinin konulmasını istediler. En azından bu şekilde hizmet verilirse doğaya olan zararın minimuma düşeceğini kaydettiler.  

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim