Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

TAKİP ET

Yüzbinlerce işverenin ve işçinin dört gözle beklediği asgari ücretin tutarı, dün bir neticeye ulaşılamadı. Yapılan toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "TÜRK-İş'in resmi teklifi 9 bin liradır. Verirlerse imzalarız, vermezlerse imzalamayız. diyerek masayı terk etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusunda, "Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız, hayırlısıyla neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan açıklamasında, “Bakanımla İşveren Sendikası Başkanı oturur konuşur, değerlendirme yaparız. İnşallah hayırlı bir adım atarız. İnşallah hayırlısıyla neticeye varırız. Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Hepsini düşüneceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, altyapı, bunlar bir şeyle yapılacak değil mi? Sırtında küfe olmayanlar bol bol atıp tutuyor“ dedi.



 

Asgari Urfa Erdoğan