Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli ikramiyesinin kaç TL olacağını açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Emeklilerin bayram ikramiyesini önümüzdeki bayram yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda mitinge katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, “emekli ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarıldığını açıklayarak "Emeklilere nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan: “Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya sonra 2000 liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı %50 artışla 3000 liraya yükselteceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli ikramiyesi 3 bin lira