Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen vatandaşları ziyaret etmek üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinin merkez olduğu ve 10 ili etkileyen depremin etkileri Şanlıurfa'da da hasar bıraktı. 

Depremin etkisini gösterdiği illerden biri olan Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı erdoğan depremde evini kaybeden depremözedeleri ziyaret etti. 

Önce Diyarbakır ardından da Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir takım incelemelerde bulunacağı öğrenildi. 

"YARALARI SARMAK İÇİN SİZLERDEN 1 SENELİK ZAMAN İSTİYORUM"

Şanlıurfa'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Deprem anından itibaren tüm kurumlarımız, askerimiz, belediyelerimizi, valilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı hemen olay yerine intigal ettik.  Deprem bölgelerinde vatandaşımızın metanetini gördükçe nasıl bir devlet olduğumuzu görüyoruz. Her türlü badireyi atlatacağımızı biliyorum. Daha önceki yangın, deprem bölgelerini nasıl ayağa kaldırdıysak bu olaydanda ayağa kalkacağız. Depremden etkilenen ve evleri zarar fgören vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Uygulama ottellerimiz, yurtlarımız, otellerimiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Evleri yıkılan vatandaşlarımız için hane başına 15 bin lira yardım yapacağız. Ben halkımdan 1 sene vakit istiyorum inşallah 1 sene içerisinde hiç bir vatandaşımız sokakta kalmayacak. Yralarımızı hep birlikte saracağız." dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN DEVAMLILIK ŞARTI ARANMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine daha sonra şunları da ekledi "Öğrencilerimizin okullarına devam etme şartı aranmayacak. Sosyal medya üzerinden yalan haber yapıp vatandaşlarımızı kışkırtanlar için de seferber olup onlara imkan vermeyeceğiz. Bu zor günleri atlatacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.