Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfalı öğretmeni ters köşe etti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesine yaptığı ziyaret esnasında kendisine yaklaşıp 100 bin öğretmen ataması beklediğini söyleyen Urfalı öğretmeni adeta ters köşe etti.

Türkiye genelinde 100 bin öğretmen açığının kamuoyunda sık sık konuşulması ve seslerini duyurmak isteyen öğretmenler bu sefer en yetkili merciye ulaşarak sesini duyurmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 100. yılımızda 100 bin öğretmen ataması beklediğini belirten Urfalı öğretmen beklemediği bir cevap aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin öğretmen atama talebine, "Öyle olmaz, o ses duyulmaz. Sırtınızda küfe yok, çok rahat konuşuyorsunuz" diyerek karşılık verdi.

Erdoğan, atama bekleyen öğretmenin "100. yılımızda 100.000 öğretmen ataması istiyoruz bizler verdik reisim yaparsanız siz yaparsınız reisim. Şanlıurfa'dan geldim cumhurbaşkanım lütfen sesimizi lütfen duyun." sözlerine "Öyle olmaz, o ses duyulmaz. Sırtınızda küfe yok, çok rahat konuşuyorsunuz" şeklinde cevap verdi. 

100 DEDİLER 45 BİN ATAMA YAPILACAK!

Atama bekleyen öğretmenlerin beklediği 100 bin öğretmenin sadece 45 binin ataması yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklandı.

Erdoğan açıklamasında "Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Urfalı Öğretmen