Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olabilir mi? Bozdağ açıkladı

TAKİP ET

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez aday olma hakkına dikkat çekti.

Bozdağ'ın paylaşımında, "Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi son seçimidir." ifadelerine yer verdi. Ardından Anayasa'nın ilgili maddelerini hatırlatarak, Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde üçüncü kez aday olabileceğini belirtti.

Bozdağ, "Anayasa’nın bu hükmüne göre TBMM tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü defa Cumhurbaşkanı Adayı olması anayasal hakkıdır." dedi ve gelecekte TBMM'nin seçimlerin yenilenmesine karar vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üçüncü kez adaylık yolunu açabileceğini ifade etti.

Paylaşımın sonunda, "Yarınlar ne getirir, bilinmez. Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir. Yarın ola, hayr ola. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler…" şeklinde dua ve temennilerde bulundu.

Bu açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecekte üçüncü kez aday olma ihtimaline ilişkin dikkat çekici bir değerlendirme olarak kamuoyuna yansıdı.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri