Cumhurbaşkanı'nın faiz mesajı piyasaları kızdırdı

TAKİP ET

Bir televizyon programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz oranlarını düşüreceğiz demesinin ardından dolar ve euro zirve yükselişe geçerken Türk lirası ise %1'den fazla değer kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’nın faiz indirimi mesajıyla dolar ve euro yükselişe geçerek tüm zamların rekorunu kırdı. Türk lirası %1’den fazla değer kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın faizi düşüreceğiz açıklamaların ardında piyasalar faiz indirimi beklentisine girdi ve gece vakti sığ piyasada dolar ve euro Türk lirası karşısında değer kazandı. Dün günü 8. 50 kuruşla kapatan dolar, 8.70 kuruşu aştı. Euro ise 10.65 kuruşunu özerini buldu. Faiz indirimi beklentisine geçen dolar ve euro daha sonra biraz daha sakinledi ancak yine de %1 değer kazanmasıyla sabah saatlerinde dolar 8. 65 kuruş ve euro ise 10.56 kuruş seviyelerinde kaldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Dün Akşam katıldığı bir televizyon programında faiz oranları düşürülmeli diyerek açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözlere yer verdi. “Merkez bankası müdürümüzle konuştuk bir kese bizim faiz oranları düşürmemiz şart. Faiz yükünü maliyetlerin özerinde kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orda da bir rahatlama dönemine geçmiş olacağız.      Temmuz Ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başaklasın “. Dedi.

“Bu harcamaları nerden yaptınız diye soran oldu mu?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “128 milyar dolar nereye gitti?” eleştirilerine de cevap vererek, “Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bunların hesabı kitabı yok, ne hesaptan anlarla ne kitaptan. Bu kadar alt yapı, üst yapı yatırımları, bu süreç içinde geçirdiğimiz depremler, felaketler... Düşünün bu süreçte bir Van depremini, Bingöl depremini geçirdik. Bu harcamaları nerden yaptınız diye soran oldu mu? Son zamanlarda Elazığ, Malatya, İzmir, hiç soruyorlar mı bu paraları nereden buluyorsunuz? Alt yapısı olmayan bir ülkenin üst yapısı her an tehdit altındadır. Alt yapı ile işe başlayacaksınız ki, tehdit miktarını azaltasınız. Bunu tamamen yok edebilirsiniz diyemem, çünkü Türkiye alt yapısı çürük olan bir ülke konumunda. Alt yapıya çok önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz ki, özgüvenle hayatımızı sürdürebilelim” ifadelerinde bulundu.
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim