'Daha fazla canımız yanmasın!'

TAKİP ET

Havaların ısınmasıyla birlikte artan boğulma vakaları ile ilgili CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, ailelere çocuklarını korumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Her yıl havaların ısınmasıyla boğulma olaylarında artış yaşanıyor. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ise ailelere tavsiyelerde bulundu. Milletvekili Aydınlık, "Son günlerde bölgemizden gelen haberlerle büyük üzüntüler yaşıyoruz. Havaların sıcaklaşması nedeniyle özellikle küçük yaştaki evlatlarımızın, çocuklarımızın serinlemek amacıyla sulama kanallarına, derelere, nehirlere ve havuzlara sıklıkla gittiğini görüyoruz. Ancak serinlemek amacıyla çocuklarımızın bir nevi eğlence olarak da gördüğü bu faaliyetler maalesef ki evlere ateş düşürür hale geldi. O nedenle sizlerden bu hususa dikkat etmenizi önemle rica ediyorum." dedi.

'Daha fazla canımız yanmasın'

"Çocuklarımızın kontrolsüz bir şekilde bu faaliyetlerde bulunması daha fazla canımızı yakmasın." diyen Aydınlık, "Çocuklarımızın sulama kanallarından tutunda nehirlere, derelere girmesine lütfen ama lütfen müsaade etmeyin, dikkatli davranın. Bununla birlikte bir çok noktada yer alan "elektrik" yardımı ile çalışan süs havuzlara da çocuklarımızın girmesi ciddi tehlikeler oluşturmakta, oluşan kaçak elektrik neticesinde evlatlarımız elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmektedir. Bu ve benzeri hususlarda can kayıplarının yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızın dikkatli davranmasını rica ediyorum." diye konuştu.

 

daha fazla canımız yanmasın! havaların ısınmasıyla birlikte artan boğulma vakaları chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık serinlemek amacıyla sulama kanallarına