'Daha fazla ölüm olmadan iktidarı göreve çağırıyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, ölüm orucunda olan Helin Bölek'in 288'inci gününde ve Mustafa Koçak'ın 297'inci gününde hayatını kaybettiklerini hatırlatarak, adil yargılanma konusunda çağrı yaptı. Baro tarafından halen ölüm orucunda olanların eylemlerinin sonlandırılması için iktidar görevini yerine getirmeye davet edildi.

Ölüm orucunda hayatlarını kaybeden Grup Yorum üyelerini hatırlatan Şanlıurfa Barosu tarafından, konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

“Grup Yorum üyesi Mustafa Koçak ölüm orucunun 297'inci ve Helin Bölek 288’inci gününde yaşamını yitirdiler. İnsanların taleplerini duyurabilmek için bedenlerini ortaya koyması temelde bir “Yaşam Hakkı” meselesi olup yalnızca bireyi değil, içinde yaşadığı toplumu ve devleti ilgilendiren, tüm disiplinlerin korumak ve iyileştirmekle sorumlu olduğu bir konudur. Ölümünün sorumlusu adil yargılanma talebini müzakere edilmeye değer bulmayan, tahliye edilmesi gerektiğini ortaya koyan, raporların varlığına rağmen tutsaklığını devam ettiren siyasi iktidar ve onun güdümündeki yargı erkidir.

Halen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek 313, ÇHD’li Av. Ebru Timtik 114 ve Av. Aytaç Ünsal 83 gündür ölüm orucundadır. ÇHD’li avukatların ve Grup Yorum üyelerinin devam eden ölüm oruçlarında yeni can kayıpları yaşanmadan, iktidarı bu tutumundan vazgeçmeye, adil yargılanma ve yaşam hakkının korunması konusunda sorumluluğunun gerektirdiği şekilde davranmaya, ölüm orucunda olan İbrahim, Ebru ve Aytaç’a eylemlerini sonlandırmaya çağırıyoruz.”



Haber Merkezi

‘daha fazla ölüm olmadan iktidarı göreve çağırıyoruz’ Şanlıurfa barosu grup yorum üyelerini hatırlatan Ölümünün sorumlusu adil yargılanma içinde yaşadığı toplumu ve devleti ilgilendiren