'DEDAŞ, 7 yıldır bu yerleşime abone vermiyor'

TAKİP ET

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, DEDAŞ'ın Tarımkent Hayvan Pazarı yerleşim yerine hem abone vermediği hem de vatandaşa ceza kestiğini iddia etti.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'nde bulunan Tarımkent Hayvan Pazarı işletmecileri Dicle Elektrik'in kendilerini mağdur ettiğini iddia ettiler. Bölgede besicilik yapan işletmeciler adına mağduriyeti belirten Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, DEDAŞ'ın burada yıllardır trafo kurmadığını ve abone vermediğini söyledi. Ancak kendi imkanlarıyla bölgeye elektrik çektiklerini belirten Çiftçi, DEDAŞ'ın bu kez vatandaşlara ceza kestiğinin söyledi.



"Haklı görüldük ama bizi bahanelerle oyalıyorlar"

7 Yıldır bölgeye elektrik trafosu kurulmadığını belirten İzzet Çiftçi, "7 yıldır kurulan Tarım Kent Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarında 300 civarı yapı bulunuyor. Bu yapılar içerisinde besi hayvanları için ahır, ev, işletme, lokanta, kesimhane, başkanlık binası, cay ocakları, tarım ve belediye binası bulunuyor. Ancak buradaki yerleşimin 7 yıldır elektriği çekilmemiş. Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarında yol, sokak ve evlerin önünde aydınlatma lambaları bile yok. Buradaki vatandaşın sık sık elektrik akımına kapılması da çeşitli yaralanmalara neden oluyor. Bunun yanında hayvanlarımız da elektrik akımına kapılıyor. Durumu Cumhurbaşkanlığına bildirdik. Dicle Elektrik Enerji Piyasası Denetleme Kurulu da bizleri haklı gördü. DEDAŞ yetkilileri bölgeye yatırım yapılacağı yönünde söz verdi ama yıllardır hiçbir yatırım yapmadan bizi oyalıyorlar." dedi.  



"Biz abone almaya çalışırken bize ceza yazılıyor"

Çiftçi, "Bir süre önce buradaki evlere ve besicilerin ahırlarına Büyükşehir Belediyesi'ne ait trafodan elektrik çekildi. Buradaki yerleşime halen abone verilmemiş. Biz bu yapılara abone almak için yıllardır mücadele ederken, DEDAŞ buna karşılık aboneler yok diye vatandaşa yüklü miktarda ceza kesiyor. Alana trafo temin etmeleri ve abonelerimizi yapmaları için ne kadar uğraştıysak da bir şey değişmedi." diye konuştu.



"Büyükşehir burası için her ay 40 bin lira fatura ödüyor"

"Şebeke hattı olmamasına rağmen elektriğimizi Büyükşehir Belediyesi trafosundan eski yöntemlerle çektik." diyen İzzet Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi de bu tüketimin bedelini her ay 40 bin lira civarında vermesine rağmen bize haksız yere ceza kesildi. DEDAŞ, trafo temini için yer talep etti, Büyükşehir Belediyesi de bu yeri tahsis etmesine rağmen halen canlı hayvan pazarına elektrik getirilmedi. Bu bölge kırsal kesim olduğu için aydınlatma lambalarının ve güvenlik kameralarının olmaması, hırsızlık, kapkaççılık olaylarına davetiye çıkarıyor. Bu durumda jandarma ekipleri de birçok hırsızlık çetelerinin tespitinde zorluklar yaşıyor." şeklinde konuştu.  



"5 bin kişi buradan geçimini sağlıyor" 

İzzet Çiftçi, 5 bin kişinin ekmek yediği ve 35 bin besi hayvanın bulunduğu bu alanda nasıl olur da elektrik olmaz? Hangi çağda yaşıyoruz biz? Nasıl bir vurdumduymazlıktır bu? Şanlıurfa milletvekilleri çağrı yapmasına rağmen DEDAŞ bu çağrılara kulak asmıyor. Büyükşehir Belediyesinin çağrılarını bile takmıyorlar. Şanlıurfa'da kurumlar hayvancılığın gelişmesi için çalışırken DEDAŞ bunların önünü kesiyor. Bizim çağrımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'adır. İnşallah sesimizi duyar da olaya müdahale eder." ifadelerini kullandı.