DEDAŞ'tan yine aynı cevap!

TAKİP ET

Havaların soğumaya başlamasıyla elektrik kesintileri de arttı. Ancak Dicle Elektrik yetkilileri kesintilerin nedenini her zamanki gibi yine aşırı yüklenmeye bağladı.

Şanlıurfa'da en önemli sorunlardan biri de elektrik kesintileri oluyor. Hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde elektrikler kesintileri sürekli yaşanırken, DEDAŞ'tan yapılan açıklamada ise kesintilerin nedenlerinin aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtiliyor.



Elektrik kesintilerinin nedenlerinin mahallelerdeki trafoların yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek tepki gösteren vatandaşlar, her şeyden önce trafoların güçlendirilmesi gerektiğini öne sürüyorlar. Ancak sürekli en iyi hizmet için yatırım yaptıklarını belirten DEDAŞ, mevcut trafolarla enerji vermeye devam ediyor.

 

İlk yağmurda birçok mahallede kesinti yaşandı

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış yine elektrik kesintilerine neden oldu. Havaların fazla soğuk olmamasından dolayı klima ve soba da çalıştırılmazken, elektrik kesintilerinin nedenleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Ancak DEDAŞ yetkililerinden yapılan açıklamada kesintilerin yine aynı neden olan aşırı yüklenmeden kaynaklandığı belirtildi. Ancak aşırı yüklenme gibi bir durumun görülmediğini belirten vatandaşların kafasında bu açıklama soru işareti bıraktı.



 



En büyük nedeni aşırı yüklenme olduğu belirtildi

Karaköprü ve Haliliye ilçelerine bağlı bazı mahallelerde muhtarları ziyaret eden Dicle Elektrik İl Müdür Yardımcısı Rıfat Volkan Arpacı, gündeme gelen elektrik kesintilerinin nedenlerini aktardı. "Tüketicilere en iyi nasıl hizmet edebileceğimizin arayışı içindeyiz." diyen Arpacı, Kesintiye yol açan elektrik arızalarının en büyük sebebinin aşırı yüklenme olduğunu ifade etti.  

 

dedaŞ an yine aynı cevap! havaların soğumaya başlamasıyla elektrik kesintileri İlk yağmurda birçok mahallede kesinti yaşandı ancak dedaŞ yetkililerinden yapılan açıklamada