DEDAŞ, zenginleri affetmiyor

TAKİP ET

Dicle Elektrik, koronavirüs salgını nedeniyle mesken ve küçük esnafa elektrik tedarikinde kolaylık sundu. Ancak yüksek geliri olan işletmeler, bu uygulama kapsamının dışında tutuldu. Uygulanan kolaylığı suistimal eden, büyük ticaret işletmelerini uyaran DEDAŞ, borcun ödenmemesi durumunda yasal işlemin başlatılacağını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle faturaları ödemekte zorluk çeken vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji dağıtım şirketlerine talimat verildi. Bu kapsamda DEDAŞ da küçük işletmeli esnaflara ve meskenlere fatura ödeme kolaylığı sağladı. Bu kapsamda faturasını ödemekte zorlanan mesken ve küçük işletmelerin elektriğinin kesilmemesine ve ek süre verilmesine karar verildi.

 

Güçlü işletmeler bu uygulamayı suistimal ediyor iddiası

Koronavirüs nedeniyle işyerini kapatan ve fatura ödemekte güçlük çeken vatandaşlara uygulanan kolaylığın, diğer büyük ticarethane işletmeleri tarafından suistimal edildiği iddia edildi. Mesken ve küçük esnaf kapsamına girmeyen bazı ticarethane, fabrika, taş ocağı şantiyeleri ve sanayi abonelerinin ödeme kolaylığını fırsata çevirerek elektrik borçlarını ödememeye başladıkları belirtildi.Bu nedenle DEDAŞ tarafından işletmelerini devam ettiren ticarethanelere, borçlarını ödemeleri konusunda uyarı yapıldı.

 

‘Suistimal ediyorlar; tehdit ediyorlar’

Borçlarını ödememek için fırsat kollayan büyük işletmelere uyarı yapan DEPSAŞ, konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Yaşanan bu sıkıntılı sürecin daha rahatatlatılabilmesi adına vergiler dahil faturası bin lira ve altında olan mesken sahipleri ile küçük esnafa gerekli kolaylık gösterilmektedir. Mesken ve küçük esnafa yönelik alınan bu karar, maalesef tükettiği elektriğin bedelini ödemek istemeyen bir kısım büyük ölçekli ticarethaneler, kum/taşocakları, kireç fabrikaları, gıda üretimi yapan fabrikalar ve sanayi aboneler tarafından suistimal edilmektedir. Söz konusu işletmeler, borçlarını ödemeleri için yaptığımız uyarılarımızı dikkate almadıkları gibi, maalesef, ekiplerimizi engellemekte, hatta farklı yollarla tehdit etmektedirler. Tüm bu gelişmeler ışığında, söz konusu salgın sürecinde mesken sahipleri ve küçük esnaf için yapılan uygulamanın, diğer aboneler tarafından suistimal edilmesine kesinlikle izin verilmeyecek ve ödeme yapmayan bu abonelerle ilgili olarak gereken her türlü yasal işlem tereddütsüz uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi.



Urfa Değişim

dedaŞ zenginleri affetmiyor dicle elektrik koronavirüs salgını nedeniyle mesken ve küçük esnafa elektrik tedarikinde güçlü işletmeler bu uygulamayı suistimal ediyor iddiası ‘suistimal ediyorlar; tehdit ediyorlar’ kireç fabrikaları gıda üretimi yapan fa