"Değerlerimizin adamı olarak yola çıkıp, koşacağız"

TAKİP ET

Valiler kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Salih Ayhan dün görevine başladı. Vali Ayhan, kentte yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi, Ayhan, 'Aziz ve şerefli Urfalılara hizmette göstereceğim. Devletimize ve milletimize sözümüz, onurumuz olacak. Diğerlerin değil; değerlerimizin adamı olarak yola çıkıp, koşacağız. Kapımız herkese açık olacak' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas Valiliğinden Şanlıurfa Valiliğine atanan Salih Ayhan, göreve başladı.Vali Ayhan'ı, Valilik önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve protokol üyeleri karşıladı. Valilik makamında gazetecilere açıklamada bulunan Ayhan, yeni görev yeri olan "Peygamberler şehrinde" aşkla şevkle, yılmadan, yıkılmadan ve yılgınlık göstermeden hizmet edeceklerini söyledi.

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Vali Ayhan,“Ülkemizin en güzel illerinden birisinde göreve başlamak her faniye nasip olmaz, hele hele bir valilik makamına hiç nasip olmaz. Rabbime hamdolsun ki bizlere böyle güzel bir makamı nasip eyledi. Rabbim bunun hakkını verebilmeyi nasip etsin. Sultan Şehir’den geldik.”dedi.

“ORTAK AKILLA ŞEHRİ YÖNETECEĞİZ”

Peygamberler Şehri’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayhan, şöyle konuştu:” Bize bu görevi tevdi eden, bize inanan güvenen Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Bakanım Süleyman Soylu’ya destekleri ve himayelerinden dolayı huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Urfamıza milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, tüm siyasi aktörlerimizle, mülki amirlerimizle, sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak akıl ve istişareye önem vererek şehrin tüm dinamiklerini aynı hedef ve anlayışla hizmet etmeye çalışacağız”

ŞANLIURFASPOR AÇIKLAMASI

Şanlıurfaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, şunları söyledi:"Şanlıurfaspor için bir şey söylemek istiyorum. Spora düşkün birisiyim. Sporu seven birisiyim. Sporcu olan  birisiyim. Sporun tüm dallarıyla haşır neşirim, futbola da özel bir ilgim var. Futbol bir şehrin heyecanı, duygularını ivazsız, hesapsız birleştiren bir enstrümandır. Şehre büyük katkısı vardır. Şehrin vitrinidir. İnşallah Şanlıurfaspor’a da çok güçlü destek vereceğimi, her zaman Şanlıurfaspor’un, Şanlıurfalılar için yanında olacağımı özellikle ifade etmek istiyorum.”

“AŞK İLE ŞEVK İLE HİZMET EDECEĞİZ”

Vali Ayhan "Ülkemizin en güzel illerinden birinde göreve başlamak her faniye nasip olmaz, hele hele bir valilik makamına hiç nasip olmaz ama Rabbime hamdolsun ki bizlere böyle güzel bir makamı nasip eyledi. Rabbim bunun hakkını verebilmeyi nasip etsin. Sultan Şehir ’den geldik. Sultan Şehri’nde olan hemşerilerimize bize olan desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi Peygamberler Şehri’ndeyiz. Hep birlikte aşk ile şevk ile yılmadan yıkılmadan yılgınlık göstermeden hizmet edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM KURUMUNA TÜM SİYASET DESTEK OLMALI”

Şanlıurfa’daki eğitim hakkında konuşan Vali Ayhan” Eğitim kurumları tüm siyasetin destek olması gereken bir yerdir. Orası özel bir alandır. En çok ses getireceğimiz nokta eğitimdir.  Bununla ilgili özel çalışmalarımız olacaktır. Sivas’ta da böyle bir kaygı vardı. Bugün Sivas’ta akademik anlamda ve diğer alanlarda ilk 10’a getirdiğimizi söyleyebiliriz. Urfa’nın genç nüfusu çok fazla göçmenlerde var eğitimde ne kadar seviyeyi yükletirsek o kadar iyi.”

“DEVLET POLİTİKAMIZ NASIL UYGUN GÖRÜRSE ÖYLE HAREKET EDERİZ”

Şanlıurfa’daki mülteci sorunu hakkında konuşan Vali Ayhan” bu bir devlet politikası devlet politikasını en güzel şekilde yansıtacağız. Tabi biz Ensar bir milletiz. Sadece bu dönem değil. Geçmiş dönemlerde de hep böyle Anadolu’ya doğru mülteciler, muhacirler gelmiştir. Devlet politikamız nasıl uygun görürse öyle hareket ederiz.”

Daha önce görev yapmış valilere de teşekkür eden Vali Ayhan: "Kadim şehir Şanlıurfa’ya hizmet eden başta benden önceki meslek büyüğüm Abdullah Erin ve diğer görev almış mülki amirlere teşekkür ederim. İnşallah Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, vali yardımcılarımız ve kurum müdürlerimiz ile birlikte ortak akıl ve istişare ile kentin kalkınabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

şanlıurfa valisi salih ayhan şanlıurfa