Değişim Hareketi, mevcut yönetime gözdağı verdi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Eğitim Bir Sen Şube  başkanlık adaylığına adaylığını açıklayan ve dün Şanlıurfa merkezdeki 3 ilçede büyük bir farkla Şanlıurfa Eğitim Bir Sen'in mevcut yönetimini bozguna uğratan Osman Yavuz seçimle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Zor şartlarda ve kendi imkanlarıyla seçim çalışması yürüten Osman Yavuz ve ekibi büyük bir başarıya imza atmaya çok yakın.Dün Şanlıurfa’nın Eyyübiye, Karaköprü, Haliliye ilçelerinde yapılan seçimde 67 delegeden 39’yi alarak mevcut başkanı neye uğrattığını şaşırtan Osman Yavuz diğer ilçelerde aynı başarıyı göstermesi bekleniyor.

Basın açıklamasında mevcut yönetimin dereyi görmeden paçayı sıvadığını söyleyen Değişim Hareketi öncüsü ve Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesinin Başkan Adayı Osman Yavuz “Türkiye’nin en büyük ve köklü sivil toplum kuruluşlarından olan MEMUR-SEN Konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikasının Şanlıurfa İl Yönetimine muhalif olarak “ DEĞİŞİM HAREKETİ” İle seçimlere katılma kararı almıştık.

Ve bu konuda basın açıklamamız ve saha çalışmalarımız sizlerin ve kamuoyunun takdirindedir.

Seçim sürecine girdiğimiz andan itibaren bize sahada destek veren-vermeyen, okullarımızda bizleri ağırlayan, bizleri dinleme nezaketinde bulunan eğitim camiasının değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

DEĞİŞİM RÜZGARI HER YERDE ESTİ!

Başkanlık adayını ve Değişim Hareketini başlattığı günden beri gerek kırsal okullarda gerek ilçe, ve şehir merkezinde okullarda öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyen Osman Yavuz keşke mevcut yönetim görevini yapsaydı da bizler aday olmasaydık diyerek derdinin başkanlık değil Urfa’nın kangrenleşen eğitim sorunu olduğunu belirti.

Osman Yavuz  “Birleştirilmiş Köy Okullarından tutun da merkezdeki tüm okullarımıza etkin olarak ulaşmaya çalıştık. Bu süreçte birçok okul ziyareti gerçekleştirdik ve binlerce eğitim çalışanına ulaştık. Çözümü bekleyen birçok sorun tespit ettik.

Onlar daha çok dertlerini anlattılar, bizler üzülerek dinledik. Daha çok onlar konuştu, biz dertleriyle dertlendik. Mevcut yönetimin yıllardır birçok sorunu çözümüzce beklettiği, müdahil olabilecekken müdahale etmediği, paydaş olarak çözmesi gerekirken çözmediği, kendilerine gösterilen teveccüh ve desteğe rağmen sorunlarla mücadele etmekten aciz kaldığını maalesef saha çalışmalarımız içinde çok daha derinden hissettik.

Ve bu sorunlarla birlikte mücadele etmek için eğitim camiasının değerli üyeleriyle sözleştik, çare aradık.

Seçim çalışmamızı yürütürken kendi bireysel imkânlarımızı ve dostlarımızın, bize gönül veren eğitim camiasının değerli üyelerinin manevi desteğini aldık.

Mevcut yönetim, seçim çalışmalarını sendikanın kendilerine sağlamış olduğu tüm yetki ve imkânları kendi menfaatine kullanarak statüko ile gerçekleştirirken bizler alanda gönüllere hitap ettik. Ve sahada çok güzel karşılanarak bir teveccühe layık görüldük.” İfadelerini kullandı.

MEVCUT YÖNETİMİN ETEKLERİ TUTUŞTU!

27 Eylül 2022 Salı Günü  Şanlıurfa İl genelinde yapılan  delegelik seçimleri hakkında konuşan Osman Yavuz mevcut yönetimin koltuk kaygısından erken zafer ilan etme gereği duyarak kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu belirti.

Yavuz “Seçimlerimiz problemsiz bir şekilde ve kardeşlik ortamına uygun olarak yapıldı. Öncelikle seçime katkı sunan herkese çok teşekkür ederim.

Sonuçlar hepimize hayırlı uğurlu olsun. Seçilen tüm delegeleri kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim. Seçmenin oy takdirine saygı duyuyoruz.

Dün yapılan seçimlerde mevcut yönetimle yarıştığımız üç merkez ilçede ipi göğüsleyerek, gerek delege sayısı gerekse oy oranı olarak seçimi başarı ile tamamlamış bulunmaktayız.

Üç merkez ilçede oyların yaklaşık % 60’ını alarak 67 delegenin 39’unu DEĞİŞİM HAREKETİ kazanmıştır.

Ancak mevcut il yönetimi herhalde seçim telaşı veya seçimde gerekli teveccühü alamadıklarının mahcubiyet ve üzüntüsü içerisinde olacak ki; kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak dün gece sosyal medya hesaplarından bir seçim zaferi ilan etmiştir.

Hatta hızını alamayarak bugün bunu bir basın açıklaması ile kamuoyuna sunmuştur.

Bunu şaşkınlık ve hayret ile karşıladığımızı ifade etmek isterim.” İfadelerini kullandı.

SEÇİMİ DAHA KİMSE KAZANMADI BU NEYİN ÇOŞKUSU

Yapılan seçimin sadece delege seçimi olduğunu ve esas olan 15 Ekim’de yapılacak İl Genel Kurulu Kongresi olduğunu vurgulayan Değişim Hareketi Başkan Adayı Osman Yavuz, mevcut yönetimin yaptığı telaşı anlamadığını ifade etti.

Osman Yavuz “Sendikamızın seçimlerine merkez üç ilçemizde “Değişim Hareketi” olarak katılma kararı almıştık.

Diğer merkez dışındaki ilçelerimizin seçim sürecine müdahil olmamış hiçbir ilçenin seçiminde tarafgirliğimiz veya muhalifliğimiz söz konusu olmamıştır. Mevcut Yönetim de Merkez ilçeler dışındaki hiçbir ilçede aday listesi ile seçime girmemiştir.

Dolayısıyla Ne Değişim Hareketi ne de Mevcut Yönetim Merkez dışındaki ilçelerde delege seçimini ne kazanmış ne de kaybetmişlerdir.

Ancak unutulmamalıdır ki bu yapılan bir delegelik seçimidir ve her delege 15 EKİM’de yapılacak olan İl Genel Kurulu Kongresine katılarak İl Temsilciliğini seçmek için tekrar takdir yetkisini kullanacaktır.

 Kendisine emanet olarak verilen üyelerin oylarıyla kazandığı temsiliyet yetkisini kendi özgür iradesiyle sandığa yansıtacaktır.

Biz bunun bilincinde, anlayışında ve ferasetindeyiz. Bu noktada da yalnız oluşumumuz içinde yer alan değil, seçilen tüm delegelerin de desteğini talep ederek, iradelerine saygılı olacağız.

Merkez ilçelerde yapılan seçimler göstermiştir ki, seçimle belirlenen delege sayılarına göre, mevcut yönetim miadını doldurmuş ve sahadan “DEĞİŞİM” sesleri çıkmıştır.” Dedi.

MEVCUT BAŞKAN OYLARI İPOTEK ALTINA ALMA ÇABASINDA

Şanlıurfa’da değişim hareketine ihtiyaç duyduğunu söyleyerek bu yola çıktığını aktaran Osman Yavuz sözlerini şöyle noktaladı.”Mevcut başkan ve yönetimi bu sesi duymak yerine ilçelerin hali hazırda seçilen delegelerinin oylarını ipotek altına almaya ve devşirmeye çalışmaktadır.

Tüm ilçelerde seçilen delegelerin oylarını kendi hanesine yazdırarak, tüm delegelerin özgür iradelerine bloke koyarak, statükocu yapısını bir kez daha kanıtlamıştır.

Değerli Basın Mensupları, sanırım dereyi görmeden paçayı sıvayan birileri var. Bunun masumane ve akıl tutulmasıyla değil; bir hinlik hesabıyla, makam-mevki ve koltuğun kaybedilmesi telaşıyla ilgili olduğunun çok ama çok iyi farkındayız.

Gerçekleşmiş delege seçiminin ağır hezimeti ile sarsılan mevcut yönetim, il Genel Kurulu Kongresi seçimini beklemeden bağımsız delegelerin hür iradelerini hiçe sayan bu açıklama ile biz eğitimcilerin dili ile maalesef sınıfta kalmıştır.

Allah’ın izni ve tüm kıymetli delegelerin takdiri ile İl Olağan Kongresine yönelik hazırlıklarımız ve temaslarımız sürüyor ve sürecektir.”

Haber Mehmet KIRVAR

Değişim Yavuz Başkan Eğitim Aday